AYT için kaynak önerisi

sirstabil

Picopat
Daha fazla  
AYT için kaynak önerisi lazım. Matematikte ne alacağıma kararsız kaldım, 2 kaynak düşünüyorum. Fizikte iki kaynak mı çözmeliyim? 345 düşünüyorum fizik için. Kimya için orbital ve biyoloji için biyotik düşünüyorum. Matematikte 3D + Orijinal falan mı yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Geçen sene fizikten 345+3D çözdüm, sınavda 11-3 geldi ve yanlışlar anlık dikkat hatası, fizikte önemli olan konuyı çok iyi öğrenmek.
Kimya için orbital iyidir, daha zor olsun derseniz aydın çözebilirsiniz. Ben 345 bitirip aydından biraz çözmüştüm. Biyoloji içinse biyotik güzel yayın olsa da şahsen ben kullanmıyorum. Çok fazla soru olduğu için birbirine benziyor sorular bence. Aydın bitirip palmeyi yarılamıştım biyolojide de.

Matematikte alayını çözün, iki kitap çözücekseniz silip süpürmeniz lazım tüm soruları, oldukça kitap çözmek daha iyi olur. Orta seviye için 345, ileri seviyeler için dediğiniz 3d/orijinal/eyüp b/barış/ergi/apotemi veya barış fasiküllerinden yolunuz geçse çok güzel olur.

Ekleme yapayım çok kitap çözücekseniz tamamen bitirmenize gerek yok, 345'in genelini çözdükten sonra orijinalin sarı testlerine veya 3D'nin yeşil sorularına gerek yok örnek olarak.

Fizikte bende 345+3D çözmüştüm 12-2 geldi. Şanssızlıktan başkası değil sınavdan önceki her denemede istisnasız 14 geliyordu. 345 ve 3D sınav mantığını kavratıyor. Yorumlu soruları çözmenizi sağlıyor. Yorumlu soruları laylaylom değilde umursayarak nereden geldiğini bilerek formülleri kullanarak çözün.

Kimya için orbital yanında 345 olabilir. Aydında olabilir fakat 345 son senelerde daha iyi gibi geldi bana.
Ben şu an sınava girsem ve tek kitap çözeceksem 345 çözerdim kimya adına. 2 tane çözeceksem 345+Aydın. Orbitali çok beğenemedim ben, tabii ki piyasadaki çoğu kitaptan iyi fakat bu 2 kitabın gerisinde kalıyor bence.

Hedefiniz yüksekse matematikte Orijinal+345'i kesinlikle çözün. Yanına Eyüp B. ekleyin ne kadar fazla çözerseniz o kadar iyi çözebiliyorsanız 3D falan da çözebilirsiniz ekstra.

Geçen sene fizikten 345+3D çözdüm, sınavda 11-3 geldi ve yanlışlar anlık dikkat hatası, fizikte önemli olan konuyı çok iyi öğrenmek.
Kimya için orbital iyidir, daha zor olsun derseniz aydın çözebilirsiniz. Ben 345 bitirip aydından biraz çözmüştüm. Biyoloji içinse biyotik güzel yayın olsa da şahsen ben kullanmıyorum. Çok fazla soru olduğu için birbirine benziyor sorular bence. Aydın bitirip palmeyi yarılamıştım biyolojide de.

Matematikte alayını çözün, iki kitap çözücekseniz silip süpürmeniz lazım tüm soruları, oldukça kitap çözmek daha iyi olur. Orta seviye için 345, ileri seviyeler için dediğiniz 3d/orijinal/eyüp b/barış/ergi/apotemi veya barış fasiküllerinden yolunuz geçse çok güzel olur.

Ekleme yapayım çok kitap çözücekseniz tamamen bitirmenize gerek yok, 345'in genelini çözdükten sonra orijinalin sarı testlerine veya 3D'nin yeşil sorularına gerek yok örnek olarak.
Fizikte bende 345+3D çözmüştüm 12-2 geldi. Şanssızlıktan başkası değil sınavdan önceki her denemede istisnasız 14 geliyordu. 345 ve 3D sınav mantığını kavratıyor. Yorumlu soruları çözmenizi sağlıyor. Yorumlu soruları laylaylom değilde umursayarak nereden geldiğini bilerek formülleri kullanarak çözün.

Kimya için orbital yanında 345 olabilir. Aydında olabilir fakat 345 son senelerde daha iyi gibi geldi bana.
Ben şu an sınava girsem ve tek kitap çözeceksem 345 çözerdim kimya adına. 2 tane çözeceksem 345+Aydın. Orbitali çok beğenemedim ben, tabii ki piyasadaki çoğu kitaptan iyi fakat bu 2 kitabın gerisinde kalıyor bence.

Hedefiniz yüksekse matematikte Orijinal+345'i kesinlikle çözün. Yanına Eyüp B. ekleyin ne kadar fazla çözerseniz o kadar iyi çözebiliyorsanız 3D falan da çözebilirsiniz ekstra.
Orbitali tytde çözdüğüm için beğenmiştim, eğer aydın daha iyiyse alabilirim yanına da 345. Matematikte kaç kaynak çözmek iyidir ki? 345+orijinal+3d üzerine başka almak gerekiyor mu. Ayrıca fasikül olayını bilmiyorum

@sirstabil çözecek vaktiniz varsa fasikül tercih edilebilir, fazla soruda tek konuyu öğretiyor diyebiliriz basitçe. Özellikle LTİ konularında çok soru çıktığı için tercih ediliyor, analitik geometri ve fonksiyon fasikülü de çözülebilir.
Orbitalden devam edebilirsiniz kimyada ekstrem sorular sormuyorlar zaten.
Matematik kaynakları için okuldaki hocanıza veya youtubedaki hocaların söylediklerini dikkate alabilirsiniz. Mesela eyüp b Allah ne verdiyse çözün diyor öyle düşünün.

Orbitali tytde çözdüğüm için beğenmiştim, eğer aydın daha iyiyse alabilirim yanına da 345. Matematikte kaç kaynak çözmek iyidir ki? 345+orijinal+3d üzerine başka almak gerekiyor mu. Ayrıca fasikül olayını bilmiyorum
Orbitalden devam etmeyin o zaman hem başka yayın görmüş olursunuz hem de dediğim gibi bence diğer 2 yayından daha kötü şu senelerde. Kimya bu sene kolay geldi fakat ondan önceki son 4 senede AYT'de en zor fen dersiydi ve fulleyen azdı. AYT'de 78-79 yapanların çoğu kimyadan kaçırıyordu fakat bu sene kolaylaştı biraz. Yinede seneye ne olacağı belirsiz o sebeple 2 kaynak yani 345+Aydın çözmenizi öneririm. Matematik adına netleriniz nasıl TYT'de ? Ona göre AYT önerisi yapayım. Yani fonksiyon temeliniz falan var mı?

Orbitalden devam edebilirsiniz kimyada ekstrem sorular sormuyorlar zaten.
Bu sene hariç son 4-5 senedir kimya en kasıntı dersti AYT'de.

Geometrim sıkıntı hala biraz o yüzden 25 bantlarındayım. Fonksiyonlar en iyi olduğum konu.
Mükemmel bende geçen sene bu zamanlar sizin gibiydim 30-32 civarı tyt yapıyordum. Geometrim kötüydü ve fonksiyonlar en iyi olduğum konuydu. Fonksiyonlarımın iyi olması AYT'de bana Limit, Türev, İntegral, Trigonometriyi fulletti. Eyüp B. yi çok sevmesem de geometri kampı çok iyiydi kitabıyla beraber 345'in 1. kitabını çözüp işi taçlandırmıştım. Ve sizin kalitenizde bir öğrencinin AYT matematikte en az 3 olmak kaydıyla 4 kitap çözmesi gerektiğini düşünüyorum. Sizin seviyenizdeki biri için Orijinal-345-Eyüp.B-3D olmalı. Eğer birini elemek zorunda kalırsanız 3D olsun. Seviyeniz iyi bu bahsettiğim kitapları alıp Orijinal ve 345'in kolay testlerinden başlamak üzere Polinom, Fonksiyonlar, Trigonometri 1(11'de öğrendiniz) gibi konulara acilen başlayın. Ayrıca okul veya dershaneyi beklemeden logaritma ve dizilerde ilerlemenizi öneririm. Dershane veya okulda diğer arkadaşların ilk defa öğrenirken sen hem hocanı dinleyerek konu tekrarı yapacaksın hem de elindeki kalan sorulardan konu tekrarı atacaksın. Fasiküller konusunda Barışın Türev ve İntegral fasiküllerini çözmüştüm mükemmellerdi ama zaman kalmadığından ikisinden de yirmişer sayfa falan kalmıştı. Şart mı? Hayır. Hele fonksiyonlarınız iyiyse bence hiç şart değil. Bence fasiküllerdeki özel ve zor soruları görmek için kitabı satın almadan PDF üzerinden falan Apotemi ve barış fasiküllerinin en sondaki zor testlerini çözün yeter. Kitabı alırsanız zaten yetiştiremeyeceksiniz benim gibi :) . Çünkü daha branş denemeleri konu denemeleri falan var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı