AYT Matematik için Kolay - Orta Kitap Önerisi

Blacksidemre

Kilopat
Süper Moderatör
Katılım
8 Eylül 2018
Mesajlar
6.357
Makaleler
2
Çözümler
43
Yer
İstanbul
Merhaba sosyal. Her ne kadar Sosyal'e Ara verdiğimi söylesem de bu tür tavsiyeler için kesinlikle vazgeçilmez bir forum burası.

Başlıkta gördüğünüz gibi AYT matematik için kolay ve orta arası kaliteli kitap önerisi istiyorum. Elimde Okyanus 40 Seans, Tonguç fasikülleri ve Apotemi'nin bazı fasikülleri var.

Özellikle Apotemi gibi zor kaynaklar ile kendimi hemen yıpratmak istemiyorum. Çok çabuk bırakabilen birisiyim. Kolay ve orta sorularda ise tam tersi. Beni içine çeker bu sorular.

Önerileriniz fasikül olarak da olabilir. Özellikle fonksiyon, polinom, parabol, denklem ve eşitsizlik ağırlıklı soru bankaları veya fasikülleri olursa çok iyi olur. Bunlardan aşırı eksiklerim var. İleride LTİ'den zorluk yaşamak istemiyorum.

Önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim. İyi Sosyaller.
 
Karekök Ayt matematik soru bankası kitabını alabilirsin. Konu sonunda ÖSYM tarzı sorular var. Onları da çözersin. Tamamen video çözümlü kitaptır. Yakınında İşler kitapevi varsa ordan almanı öneririm. Ciddi indirimler yapıyorlar
 
Karekök Ayt matematik soru bankası kitabını alabilirsin. Konu sonunda ÖSYM tarzı sorular var. Onları da çözersin. Tamamen video çözümlü kitaptır. Yakınında İşler kitapevi varsa ordan almanı öneririm. Ciddi indirimler yapıyorlar
Zoruluğu ideal mi hocam? Zor olsa olur, ama kafa yoran kitaplara şimdilik kapalıyım. Bir de soru sayısı nasıl?
 
Bir konu için 4-6 test (her test 12 soruluk). Apotemi çözdüğünü söylemişsin eğer onu çözüyosan bunu hayli hayli çözersin. Şahsen ben tyt olanı kullanıyorum. İdeal düzeyde zorluğu var bulabilirsem bi karşılaştırma vardı onunda linkini atıcam.

Link
 
Bir konu için 4-6 test (her test 12 soruluk). Apotemi çözdüğünü söylemişsin eğer onu çözüyosan bunu hayli hayli çözersin. Şahsen ben tyt olanı kullanıyorum. İdeal düzeyde zorluğu var bulabilirsem bi karşılaştırma vardı onun da linkini atacağım.
Peki, teşekkür ederim. Elimde Karekök 0 Matematik de vardı TYT adına. O bitince Karekök TYT alacağım.

Apotemi'nin trigosunun 11. Sınıf kısmını bitirmiştim sadece. Geometri ve fonksiyon bilgim zayıf olduğu için kitapla az cedelleşmedim :D Bir sonraki kitap alışverişine Karekök'ü ekledim.

@Melih245 hocam, Karekök zorluğu çok üstte ama. Ben kolay orta arası istemiştim. 345 Yayınları bile daha kolay kaçıyor listede.
 
Son düzenleme:
2019-2020 de sınava girmiş biri olarak Kolay ve orta kişiden kişiye göre değişeceği için sana göre tam bir ayarlama yapmamız zor en doğrusu buradan bir kaç kaynak belirleyip kitapevine gidip kendin bakmaktır fakat geçen sene çözdüklerim ve bildiklerim arasından bir kaç tanesini yazıyorum.
(kolay kitap alacağım diye bilinmeyen dandik bir kitap alma kolay kitabın bile belli bir standartı , belli bir seviyenin üstünde olması lazım bence.)
Kolay: ÜçDörtBeş , yayındenizi,bilgi sarmalı ,sonuç
Orta:Hız ve renk, prf , test okul , kafadengi , palme,çap
Zor: Apotemi , Acil Matematik
Zorluğundan emin olamadığım kaynaklar: Endemik (orta-zor arası) , Karekök ( orta-zor arası) , limit(kolay-orta)
 
@baranvork hocam, Bilgi Sarmal kullanan kuzenim kitabın çok zor olduğunu söylemişti bana. Kitabı da kendim incelediğimde çok zor sorular vardı. Onlar dışında 345'de biraz orta seviyeye kaçıyor.

Diğer kaynakları iyice araştıracağım. Teşekkürler.
 
@baranvork hocam, Bilgi Sarmal kullanan kuzenim kitabın çok zor olduğunu söylemişti bana. Kitabı da kendim incelediğimde çok zor sorular vardı. Onlar dışında 345'se biraz orta seviyeye kaçıyor.

Diğer kaynakları iyice araştıracağım. Teşekkürler.
Aslında senin adına en uygunu 3-4-5 gibi görünüyor bence çünkü başta kolayla başlayıp zora doğru gidiyor.Ben bilgi sarmalında çok zorladım diye hatırlıyorum ama tabiki dediğim gibi kişiden kişiye göre değişiyor bu ve cidden bir adım ileri gitmek istiyorsan başta bile kendini biraz zorlaman gerekiyor bence.
 
Bu video sana yardımcı olabilir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı