AYT matematik ve kimya konuları kaç günde biter?

ElonMuskk

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, sınava 1 ay kaldı ve ben de düzenli çalışıyorum. Ama daha verimli olması ve sürenin az kalmasından dolayı birkaç konuyu sizin yorumlarınıza göre eleyeceğim. Bana minimuma sürede maksimum neti kazandırması gerek. Konular şöyle:
AYT matematik:
Trigonometri,
Diziler,
Logaritma (konunun yarısını biliyorum).

AYT kimya:
Modern atom teorisi,
Sıvı çözeltiler ve çözünürlük,
Kimya ve elektrik,
Kimyasal tepkimelerde enerji,
Kimyasal tepkimelerde hız.

Bu konulardan bildiklerinizin kaç günde biteceğini yazar mısınız? Örneğin trigonometriyi 1 haftada bitirebilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kimya kısmını hiç bilmiyorsan 2 hafta sıkı çalışmayla bitirirsin, kimya ve elektrik dışındakiler zamanını çok almaz zaten. Kimya ve elektrik zor değil ama diğerlerine göre uzun bir konu.
Matematikte dizileri eleyebilirsin bence. Hesap kitap yaparak çözülebilecek soru gelebilir sınavda, TYT matematik sorusu gibi. İçinde kalacaksa formülleri ezberle, bir yere not et. Logaritmayı hallet, 2-3 soru gelir, 1 haftadan az süreceğine inanıyorum zaten yarısını biliyormuşsun. Trigonometri de diğer konuların kalkması yüzünden bir hayli önem kazandı 4-5 soru gelecektir. Ne zaman bitirebileceğin sana bağlı ama 1 hafta sıkı çalışırsan önemli bir ilerleme kaydedebilirsin ama tam biteceğine inanmıyorum pek.

Kimya kısmını hiç bilmiyorsan 2 hafta sıkı çalışmayla bitirirsin, kimya ve elektrik dışındakiler zamanını çok almaz zaten. Kimya ve elektrik zor değil ama diğerlerine göre uzun bir konu.
Matematikte dizileri eleyebilirsin bence. Hesap kitap yaparak çözülebilecek soru gelebilir sınavda, TYT matematik sorusu gibi. İçinde kalacaksa formülleri ezberle, bir yere not et. Logaritmayı hallet, 2-3 soru gelir, 1 haftadan az süreceğine inanıyorum zaten yarısını biliyormuşsun. Trigonometri de diğer konuların kalkması yüzünden bir hayli önem kazandı 4-5 soru gelecektir. Ne zaman bitirebileceğin sana bağlı ama 1 hafta sıkı çalışırsan önemli bir ilerleme kaydedebilirsin ama tam biteceğine inanmıyorum pek.

Peki fiziğe bakayım mı? Hangi konular kolaydır? Basit harmonik çembersel hareket ve atışlar ne kadsr sürer.

Peki fiziğe bakayım mı? Hangi konular kolaydır? Basit harmonik çembersel hareket ve atışlar ne kadsr sürer.
Atışlar 1 güne bile hallolabilecek bir konu. Fizik bende biraz sıkıntılı olduğu için net bir bilgi veremeyeceğim. Çembersel hareket-basit harmonik sana bağlı diyebilirim. 3-4 gün de sürebilir 1 haftada. Sınavda zor sorulmuyor genelde bunlar. Atış, Bağıl hareket, Doğrusal hareket, Dalgalar, Kütle merkezi, çarpışmalar 1-2 güne halledilebilecek konu ve başlıklar bana göre. 2-3 net kazandırabilir. İtme momentum ve manyetizmanın zorlayacağını da pek düşünmüyorum.

Transformatörler, manyetik alan, sığaçlar kolay konular. Birkaç formülleri var. Onları bilince kaçırma imkanı olmuyor. Yorum soruları da zor olmuyor.

Matematikte trigonometriyi öncelikli olarak çalış. Diziler ve logaritmada sadece formülleri ezberleyerek soruları çok rahat çözebilirsiniz gerisi 4 işlem.

Trigonometri ne kadar sürede biter?
1 hafta çalışsam 4 net yapar mıyım?
Trigonometri normalde çok uzun bir konu. Ama Mert Hoca full tekrar kampında 7 videoda anlatmıştı. 4 net çok rahat yapabilirsiniz 1 haftada en çok çıkan ve kolay kısmına çalışabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı