AYT netleri nasıl hesaplanır?

Daha fazla  
Meslek
Siber Güvenlik Uzmanı
Arkadaşlar ben eşit ağırlıkçıyım, sadece TYT gireceğim orada bile netim kötü. Geçen AYT denemesi çözdüm sözel çözüyorum matematik yok. 33 net gibi bir şey yaptım. Sorumda şu AYT'yi full sallamayı düşünüyordum ama edebiyat, tarih, coğrafya, din, felsefe çözeceğim kalanını sallamayı düşünüyorum mesela 33 netim var. Diğerleri yani fen ve matematik hepsi yanlış olsa bu netlerim gider mi yoksa hepsi ayrı ayrı mı hesaplanıyor? Bu 33 netimi etkiler mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hangi branşın sorularını çözersen ona göre hesaplanır. 60 tyt yaptın 30 sos1 işaretledin ona göre ea sıralaman olur. Sayısal sıralaman sadece 60tytyi baz alır. Atıyorum 20 Sos2 çözersen o sos2 ve tyt netinlesözel sıralaman oluşur.

AYT netleri 3 şekilde hesaplanıyor diye hatırlıyorum sözel, sayısal ve eşit ağırlık diye sayısalı salladığın zaman eşit ağırlığın ve sayısal netine ve puanına etkiler sözeli etkilemez.

Branş olarak söyleyim;
Sadece Edebiyat çözersen EA ve SÖZ puanın hesaplanır.
Sadece Sosyal-2 çözersen SÖZ,
Sadece Matematik çözersen EA ve SAY,
Sadece Fen çözersen SAY puanın hesaplanır.

Eşit ağırlıkçı olduğunu söylemişsin. İyi bir sıralama için Matematik ve Edebiyat çözmen gerek.
Matematik çözmeyip Edebiyat ve Sosyal-2 çözersen sen SÖZ'de iyi sıralama yaparsın muhtemelen EA sıralaman düşük gelebilir.
Kısacası Eşit Ağırlıkçısın. Yani Edebiyat ve Matematik çözmen gerekir.
Fen kısmından gidip sallarsan sadece SAY etkilenir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı