AYT'ye ne zaman başlanmalı?

Xredstyle

Hectopat
Katılım
4 Temmuz 2019
Mesajlar
1.401
Çözümler
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
TYT'de ilk 12 konuyu bitirdim, oran-orantıya geçtim. AYT'ye başlamalı mıyım? AYT ile ilgili hiçbir şey bilmiyorum.
 
Ayt ile ilgili hiç bir şey bilmiyorsan ne duruyorsun, bir an önce başla. 11.sınıf konularını hallet. Kolay konular zaten. Limit, türev, integralde o konuları çerez niyetine hüpletiyosun.
 
Ne kadar erken başlarsan o kadar iyi. TYT ile çok vakit kaybetme AYT başla bir yandan da problemler ve geometri çalış zaten TYT netlerin 30'a rahat ulaşır.

Hedeflerime göre şu an TYT netlerim iyi. 11-12 civarında yapıyorum hiç geometri falan çözmeden. AYT matematikten de 15 net bana yeter.
 
Ne zaman başlanır bilmiyorum fakat küçük kuzenim fen lisesine gidiyor. Liseye başladığı günden beri yaz tatilleri dahil TYT/AYT çalışıyor. Seneye sınava girecek, geçen hafta ziyarete gittim hala çalışıyordu. :) Tıp okumak istiyor, belki bu yüzden bu kadar çok üstünde duruyordur bilemiyorum. Hedefe bağlı olarak çalışma düzeni değişebilir.
 
Kişiden kişiye değişiyor sanırım. Ben ilk tyt denememde matematikte 20 netleri görmüştüm. Hedefim o netler olsaydı sınava 1-2 hafta kala konulara göz gezdirir girerdim. Çok çalışan birisi değildim ayrıca. Aytde 15 net size yetiyorsa ayt çalışmanıza bile gerek yok. İlk 10 soru Tyt sorusu zaten. 5 tane de temel fonksiyon bilginizle çözersiniz bir şekilde. Hiç çalışmayın bence.
 
Hedefiniz neydi? Bu netler için biraz fazla erken çalışmaya başlamışsınız sanki.

Nişantaşı üniversitesi dijital oyun tasarımı istiyorum. Yüksek ihtimal sene içindeki durumuma göre nihai üniversite tercihimi yapacağım. 9-10-11 boyunca ders çalışmadığım için erken başladım lakin netlerim beklediğimden yüksek çıkıyor şu ana kadar.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı