Az kaynak tüketen ve hızlı tarayıcı önerisi

@AXCHNEER Microsoft hiç veri toplamıyor değil mi? Veri toplamasın diyorsanız Chromium ve Firefox en popüler seçimlerdir. Eğer olay gizlilikse Edge hiç de gizli değil.
Bunu deyip Firefox'un veri toplamadığını sanman oldukça ironik.

@416274 @Qualcomm Dimensity
İkisi de aynı şey, sadece ungoogled olanda eşitleme gibi Google hizmetlerini kullanamıyorsunuz.
 
Son düzenleme:
Chromium tarayıcıların bir çoğu birbirlerine yakın performans veriyor, Firefox hem fazla kaynak tüketiyor hemde yavaş, bende de var ama sırf kaynak sıkıntım olmadığı ve yavaşlığı dert etmediğim için zevkine kullanıyorum, net bir önerim yok ama önermediklerim arasında Firefox var.

Gizlilik konusunda bence Chrome, Firefox, Edge, Brave vs. hepsi Opera'dan iyidir, Opera şuanda Çinlilere ait diye biliyorum(yanılmıyorsam öyle, yanılıyorsamda aşağıda yazdıklarım Opera için geçerli olmayabilir.) ve azıcık gizlilik vb. konularda araştırma yapan veya duyum alan birisi Çinli şirketlerin veri toplamaya Amerikalı ve Avrupalı şirketlerden daha meraklı olduğunu biliyordur, son zamanlarda ortaya çıkan Twitch benzeri yayın siteleri de bunun en son örnekleridir, Twitter ile kayıt olmak istiyorsanız bir tek Twitter şifrenizi vermiyorsunuz onun dışındaki her verinize erişim izni istiyor, bu olayları her yerde görüyoruz, TikTok'un bir zamanlar bu konuda gündeme oturduğunu da hatırlıyorsunuzdur o yüzden "Eee Edge veri toplamıyor mu?" diye savunma yaparken iki kere düşünün.
 
Son düzenleme:
Ungoogled Chromium öneripte ne işe yaradığını bilmeyenler :D. Ungoogled Chromium öneriyorum bildiğiniz Chromium fakat adından da anlaşılacağı gibi ungoogled yani Google ile ilgili hiçbir şey yok.
 

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı