Az uyumak mı, hiç uyumamak mı?

• Konuyu başlatan AGI
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 18
  • Görüntüleme 9.723
Kaçta uyuyorsun? 8 sene önce sabah 6-7 gibi uyuyup 10 gibi kalkardım. Nedeni, kitap okurdum. Şimdi öyle değil.

Okul yeni açıldığı için daha tam alışamadım, belli bir uyku düzenim yok pek. 6.30-6.45 gibi uyanıp, gece ne zaman uykum gelirse o zaman yatıyorum genelde. Bu sıralar biraz yoğunum, o yüzden gece geç saatlere kadar oturduğum oluyor.

Lisede bir sınava hazırlanıyordum son gündü. Akşam oturdum sabaha kadar çalıştım. Son bir saatte uyumuştum. Sınavdan en yüksek puanı almıştım sınıfta.
özet: uyuyun.
Ben de, 12. sınıfta; sabaha kadar coğrafya çıkmış soruları çalıştım, hiç uyumadan okula gittim. Sınavdan kaç aldım? 70. Sınav olduktan sonra uyudum. Sıra arkadaşım beni öldü zannetmiş. Çağırmış, uyanmamışım. Çok korkmuş. Eve zorla gittim, ayakta bile duramıyordum.

30 dakika bile uyusan yeter diyenler zaten 30 dakika vücud kendini uykuya hazırlıyor insan vücudu için minimum 6,7 saat uyku gerekiyor ki bütün hücreler organizmalar yenilensin min 6,7 max 8,9 saat uyku yeter

Şu an saat 5.40 ve 6.30'da alarmım çalacak. Neredeyse hiç uykum yok. Uyursam uykulu şekilde geçireceğim tüm günü. Ama uyumazsam uykum gelmeyecek veya daha az gelecek. Böyle durumlarda az uyumak mı, hiç uyumamak mı daha mantıklı?

Bunu yazarken 10 dakika daha fazla uyuyabileceğinizi belirtmek isterim. 🙂

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı