Azerbaycan'da gemi inşaatı mühendisliği için nasıl başvuru yapılır?

Hocam istersem ayrı eve çıkabiliyor muyum acaba hiçbir yerde bulamadım bu konuyu diyelim kaldım hırsızlık falan olur mu güvenli midir yani ve yurt dışında bir yerde kalabiliyorsam ev kiraları nasıl acaba öğrenciye ev veriyorlar mı hocam.
Hocam akademide koşullar farklıdır kalabileceğinizi sanmıyorum ha oldu ki kaldınız öğrenciye ev veriyorlar ama biraz zorlanırsınız özellikle erkek öğrenciler olarak zorlanıyoruz. Hırsızlık vs yok derecesinde hiç duymadık çünkü Azerbaycan yaptırımlarım en katı olduğu ülkelerden biri. En ufak bir aykırılığa bile aşırı katı cezaları var. Ondan dolayı çok güvenli bir şehir. O yandan hiç şüpheniz olmasın. Ev kiraları türkiyeden biraz daha ucuz. İsterseniz bina.az sitesinden bakabilirsiniz.

Hocam akademide koşullar farklıdır kalabileceğinizi sanmıyorum ha oldu ki kaldınız öğrenciye ev veriyorlar ama biraz zorlanırsınız özellikle erkek öğrenciler olarak zorlanıyoruz. Hırsızlık vs yok derecesinde hiç duymadık çünkü Azerbaycan yaptırımlarım en katı olduğu ülkelerden biri. En ufak bir aykırılığa bile aşırı katı cezaları var. Ondan dolayı çok güvenli bir şehir. O yandan hiç şüpheniz olmasın. Ev kiraları Türkiye'den biraz daha ucuz. İsterseniz bina. Az sitesinden bakabilirsiniz.

Çok sağ olun hocam YouTube'da üniversitemin tanıtım videolarını izliyordum bir şey dikkatimi çekti gösterilen çoğu alet çok esikiydi gemi SIM vardı ve Win XP yüklüydü ekranda TR şartlarına kıyasla gerçekten uçurum var mı sizce
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Video bu ve aşırı tedirgin etti açıkçası yani kuzenlerimde üniversite okuyor TR'de genelde derslerde tablet kullanıyorlar videodaki görüntüler -10 15 yıl gibi siz ne düşünüyorsunuz hocam

Çok sağ olun hocam YouTube'da üniversitemin tanıtım videolarını izliyordum bir şey dikkatimi çekti gösterilen çoğu alet çok esikiydi gemi SIM vardı ve Win XP yüklüydü ekranda TR şartlarına kıyasla gerçekten uçurum var mı sizce
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Video bu ve aşırı tedirgin etti açıkçası yani kuzenlerimde üniversite okuyor TR'de genelde derslerde tablet kullanıyorlar videodaki görüntüler -10 15 yıl gibi siz ne düşünüyorsunuz hocam.

Eğitim olanakları arasında ekipmanlar materyaller arasında gerçekten 15yıldan bile fazla fark var çok geriden geliyorlar. Biz tıp üniversitesinde bilişim dersi alırken Windows 7 kullandık ki çöküyordu PC'ler Excel vs açınca. Alıcağınız teorik bilgiler yine Rus döneminden gelme yani çok eskilere dayanıyor.

Eğitim olanakları arasında ekipmanlar materyaller arasında gerçekten 15yıldan bile fazla fark var çok geriden geliyorlar. Biz tıp üniversitesinde bilişim dersi alırken Windows 7 kullandık ki çöküyordu PC'ler Excel vs açınca. Alıcağınız teorik bilgiler yine Rus döneminden gelme yani çok eskilere dayanıyor.

Sağ olun hocam sanırım vazgeçmek üzereyim son bir ihtimal diş hekimliği düşünüyorum ona da ailemin gücü yeter mi diye bir konuşacağım bir de size bir sorum olacak gelip diş okursam yaşam maliyetleri ne olur acaba ya da sizin ne kadar gidiyor ve üniversite bitince Türkiye'ye dönünce özel sektörde çalışma şansım var mı ya da kendi yerimi açabiliyor muyum? Bilginiz varmı acaba

Sağ olun hocam sanırım vazgeçmek üzereyim son bir ihtimal diş hekimliği düşünüyorum ona da ailemin gücü yeter mi diye bir konuşacağım bir de size bir sorum olacak gelip diş okursam yaşam maliyetleri ne olur acaba ya da sizin ne kadar gidiyor ve üniversite bitince Türkiye'ye dönünce özel sektörde çalışma şansım var mı ya da kendi yerimi açabiliyor muyum? Bilginiz var mı acaba?

Şöyle tıp üniversitesine başvuru yapacaksınız eğer merkez Bakü'de okumak isterseniz. 1 yıl hazırlık yılınız olacak burada dil eğitimi alacaksınız ama 1 yıllık bir tatile çıkmışsınız gibi düşünün. Yanlış değilsem seneliği hazırlık için 5000 dolar, tıp diş eczacılık için senelik 6-7 bin dolar olması lazım zamlandı bayağı. Kalacağınız eve göre değişmekle beraber 20000 TL civarı paşa paşa yeter diye düşünüyorum. Ben 2 kişi kalıyorum evde ve 10bin TL kira kalan 10bin yeme içmeye gibi düşünün ve yetiyor bana bu sizin sosyal hayatınıza göre değişiklik gösterebilir.

Şöyle tıp üniversitesine başvuru yapacaksınız eğer merkez Bakü'de okumak isterseniz. 1 yıl hazırlık yılınız olacak burada dil eğitimi alacaksınız ama 1 yıllık bir tatile çıkmışsınız gibi düşünün. Yanlış değilsem seneliği hazırlık için 5000 dolar, tıp diş eczacılık için senelik 6-7 bin dolar olması lazım zamlandı bayağı. Kalacağınız eve göre değişmekle beraber 20000 TL civarı paşa paşa yeter diye düşünüyorum. Ben 2 kişi kalıyorum evde ve 10bin TL kira kalan 10bin yeme içmeye gibi düşünün ve yetiyor bana bu sizin sosyal hayatınıza göre değişiklik gösterebilir.

Anladım hocam yaşam maliyetlerinden yana sıkıntı yok o zaman fakat denklik mevzusunda bir sorum var okuyup Türkiye'ye dönünce özel yerlerde çalışmak istesem diplomam geçerli oluyor değil mi ya da bir polikinlik falan açmak istesem internette detaylı bilgi göremedim olsa da çok eski olduğundan çekindim açıksası biliyor musunuz acaba.

hocam birde diş hekimliğine yazılırsam kitap vb ders için gerekli araç gereçlere çok bir masraf gidermi acaba sizin kitap araç gereç ihtiyaçlarınız neler acaba

Son düzenleme:
Anladım hocam yaşam maliyetlerinden yana sıkıntı yok o zaman fakat denklik mevzusunda bir sorum var okuyup Türkiye'ye dönünce özel yerlerde çalışmak istesem diplomam geçerli oluyor değil mi ya da bir polikinlik falan açmak istesem internette detaylı bilgi göremedim olsa da çok eski olduğundan çekindim açıksası biliyor musunuz acaba.

Hocam bir de diş hekimliğine yazılırsam kitap vb ders için gerekli araç gereçlere çok bir masraf gider mi acaba sizin kitap araç gereç ihtiyaçlarınız neler acaba.

Denklik daha yeni olmaya başladı YÖK ona bir düzenleme getirdi. Denkliğiniz olmadan Türkiye'de herhangi bir işlem yapamıyosunuz bilginize. Kaçak çalışırsınız yakalanırsanız cezası inanılmaz ağır. Kitap masrafınız yok denecek kadar az. Araç gereç ihtiyacımız olarak sadece hazırlıkta dahi beyaz önlük giyme zorunluluğumuz var. Diş ekipmanlarını tam bilmiyorum açıkçası. Üniversitemiz geçen seneye kadar dünya sıralamalarında ilk 8000 civarlarındaydı. YÖK'ün düzenlemesine göre denklik başvurusu yapmak için üniversitenin ilk 1000 içerisinde olması gerekmekte. Daha bu sene ilk 1000e geldi üniversite.

Denklik daha yeni olmaya başladı YÖK ona bir düzenleme getirdi. Denkliğiniz olmadan Türkiye'de herhangi bir işlem yapamıyosunuz bilginize. Kaçak çalışırsınız yakalanırsanız cezası inanılmaz ağır. Kitap masrafınız yok denecek kadar az. Araç gereç ihtiyacımız olarak sadece hazırlıkta dahi beyaz önlük giyme zorunluluğumuz var. Diş ekipmanlarını tam bilmiyorum açıkçası. Üniversitemiz geçen seneye kadar dünya sıralamalarında ilk 8000 civarlarındaydı. YÖK'ün düzenlemesine göre denklik başvurusu yapmak için üniversitenin ilk 1000 içerisinde olması gerekmekte. Daha bu sene ilk 1000e geldi üniversite.

Anladım hocam çok sağ olun bilgi edinirsem paylaşacağım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı