Azerbaycan'da yaşamak mantıklı mı?

Hocam dolar çok düşük ama alım gücü düşük nedeni ise 345 manat bunun 3000 falan olması gerekiyor ki Almanya düzeyinde bir alım gücü olsun ki yapılır çok kolay hiç dolar artmaz enflasyon getirmez yapmamalarının nedeni aliyev paraları hüp diye çekiyor. Paranın çok değerli olup alım gücünün böyle olduğu tek ülke.
 
Kime azerbaycanlıyım dediysem hemen zengin olarak gördüler. :D arkadaşlar şunu izah edelim öncelikle, ülkedeki maaşlar berbat. Maaş konusunda eminim ki Türkiye daha iyidir bizden. "Azerbaycan iyi, Türkiye kötü" diye bir şey yok. Bazı konularda Azerbaycan daha iyi, bazı konularda da Türkiye daha iyi. Aylık 200 - 300M arası maaş alıyorsunuz ve eğer kirada kalıyorsanız da 250, 300 manat kiraya vermiş oluyorsunuz keza 1 aylık maaşınızda kiraya yatmış oluyor. 250, 300 dediğime bakmayın yaşadığım köy tarzı gibi bir yer tabii tam köy denilemez de işte en basitinden oradan örnek verdim. Bakü'de kira fiyatları daha uçuktur ki oradaki kiralardan zerre haberim yok.
 
Ülkenin ekonomisini göz önünde bulundurursak gitmek gayet mantıklı geliyor. Bu konularda bilgili olan kişiler yardımcı olursa sevinirim.

Ekonomi bir ülkenin tek etkeni değil onu söyleyeyim hocam. Her ülkenin ekonomi dışında da bir sürü kriteri var. Ayrıca Azerbaycan'ın ekonomisini para birimiyle mi ölçtünüz bilmiyorum ama pek iyi ekonomisi yok diye biliyorum. Yaşanacak bir ülke midir ama onu bilemem.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı