Azeri Türkçesinde -abilmek ve -ebilmek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
287
Yer
İstanbul
Gerçekten şu -abilmek ve -ebilmek ekini ayıranlardan gına geldi. Hayır her şeyi doğru yazdın, bi de kendi kafana göre kural uydurup -abilmek ve -ebilmek ekini ayrı yazmaya başladın. Bu nedir yahu ?

Azeri Türkleri yapıyor bunu. Merak ettiğim cidden onlar da mı yanlış yazıyor yoksa Azeri Türkçesinde -abilmek ve -ebilmek eki ayrı mı yazılıyor ?

"Yapa bilir miyim ?" Ya bu nedir cidden ya ? Oldu olacak hecele bari... Yaaa paaa biii liiir miii yiim?.....

Bi aydınlatın beni hele.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bazı araştırmacılar en saf Türkçe'nin Azerice olduğunu söylüyorlar. Elbette hiçbir dil diğer dillerden asla etkilenmemiş olamaz ancak şu an konuştuğumuz dilin bir yarısının Arapça ve Farsça öbür yarısının ise İngilizce ve Fransızca'dan oluştuğu ve çok az bir kısmının öz Türkçe olduğu gerçeği var. Kısacası bizden daha Türkçe konuştukları söyleniyor.

Konuyla tam alakası yok ama aklıma gelmişken yazayım dedim.

Aah ah... şu eklerden az mı çektim...:rolleyes:

Her ne kadar reyiz sinirinden bu konuyu açmış olsa da,:D arada sırada bu tarz konuların açılması çok iyi olur aslında, hani uyarı niyetine... Her uyarı bir öğüttür!(y)

Mesela, diyelim ki ben hatalı bir mesaj yazdım, biri çıktı dedi ki; "Dostum, o öyle değil böyle yazılır" gibi... Ama nerede o babayiğit.:D

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı