İnceleme Max Payne 3

Dusk06

Decipat
Yer
Ankara | Türkiye
Daha fazla  
Bu oyunu yıllardır bilsem de oynayıp bitirmek şimdiye nasip oldu. Genel olarak oyunları yavaş ve detaylı olarak oynadığım için 10 saat gibi bir sürede bitirdim. Normal ayarda oynadım bu arada.
Öncelikle incelemeyi çok kısa kesiyorum çünkü bu oyunu kesinlikle tavsiye ediyorum. Çünkü kendisi çok iyi bir saf aksiyon oyunu. Ve deneyimlediğim en iyisi olabilir. Evet bu oyunu beğenende çok ama genelde bu oyuna serinin
en kötüsü olarak bakılıyor. Evet belki Max Payne olarak o karanlık ruh belki olmayabilir ama oynanış tarafında harika bir iş çıkmış.

Hikaye 10/6

Eski polis departmanı dedektifi olan Max Payne Brezilya'nın Sao Paulo şehrinde bir özel güvenlik görevlisi olarak çalışmaktadır. Max zengin Branco ailesini korumakla görevlidir. Ancak olaylar sonucu mafya yozlaşmış polisler ve milis grupları ile karşı karşıya gelir. Oyun boyunca Max işvereninin ailesinin kaçırılmasının ardındaki gerçekleri ortaya çıkarması ile mücadele eder. Hikâye ihanet, intikam ve Max'in geçmişinden kaçamaması üzerine kurulu karanlık bir ruha sahiptir.
Kısaca hikaye özeti bu. Evet ilk 2 oyun gibi kişisel ve daha dramatik bir hikayesi yok ancak ortalama bir hikayesi var. Benim hoşuma gitti. Elbet hikaye de önemli oyunlarda ama bu oyunun hikayesinin kötü olmadığını söyleyebilirim. Zaten hikayeden çok senaryo işleyişi, görev tasarımları veya oynanış gibi daha önemli konularda var.

Oynanış 10/9

Gayet basit. Önce ki oyunlara göre bir kaç tuş olarak farlılık gösterse de gayet sade anlaşılabilir ve rahat bir oynanışı olduğunu söyleyebilirim. Zaten bu oyundan hemen sonra GTA 5 çıktı. Benzer mekaniklere ve sinematik altyapıya sahip olduğunu söyleyebiliriz. Günümüzde hala oynanabilirliğini koruyan nadir oyunlardan biri kendisi.

Teknik 10/9

Fizikleri çok başarılı buldum. Evet oynanış ve görsellik tarafında GTA 5 olarak görüyorum ama fizik ve animasyon kısmında GTA 5 çok daha basit bir oyun kalıyor. Adamı vurduğunuzda vurduğu yere göre tepki vermesi veya işin animasyon kısmını çok beğendim. Fizik olarak GTA oyunlarından üstün ama elbet RDR2 kadar değil fakat hepsi çok iyi. Rockstar gerçekten kullandığı oyun ve fizik motoru her sanatında farkını ortaya koyuyor.

Optimizasyon 10/10

Oyunu GTX 1650 kartımla ve NVIDIA kontrol panelinde ki ultra ayarlarda oynadım. Herhangi bir hata veya stabilizasyon sıkıntısı ile karşılaşmadım. Düzgün çalışan bir oyun olduğunu söyleyebilirim.

Genel Puan 8,5

Bu arada oyunu bitirdikten sonra Online olarak aktiflik gösteriyor mu tam bilmiyorum hiç denemedim ama o tarz kısımlarda mevcut. Veya sevdiğiniz bir bölümü tekrar da oynayabilirsiniz.
En sevdiğim bölüm atmosfer açısından New York oldu ama en çok saran bölümde 13. bölüm oldu. Hepsi güzeldi ama bunları ara sıra tekrar oynamak isterim. Daha doğrusu ne zaman bilmiyorum ama tekrardan bitireceğim oyunlar listesinde yerini aldı.

Oyunu tavsiye ediyorum dediğim gibi bir çoğunuz oynamıştır ama oynamayanlar için bir tavsiye kısa bir inceleme olmuştur diyelim. Herkese iyi geceler, iyi oyunlar.

max-payne-3-24864-1920x1080.jpg

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı