"Azeriler" Türk mü?

Madem Türk değiller, neden hiçbir yabancı dil bilmeden birbirimizin dillerini anlayabiliyoruz?

Dil öğrenilen bir şeydir, dil herhangi bir ırktan geldiğini göstermez. Farsça ve İngilizce kök olarak birbirine benzer ancak bu aynı ırktan geldikleri anlamına gelmez. Haiti halkı, adaya göç etmiş Afrikalıların torunlarıdır, Fransızcanın türevi olan bir dil konuşurlar, Fransız değillerdir. Bunda bir karışıklık olmasın. Azerbaycan halkı Türktür, Türkiye Türkleriyle aynı ırktır, köken ve haplogrup olarak da en yakın genlere sahibiz.

Rusya asimile etmiş bazılarını. Yarısına sorsan türklük kavramına ve Türkiye'ye karşı soğuklar.
Türkiye'de de has Türk bulamayız, Türkiye topraklarının içinde bulunan insanlar yüzyıllar boyunca Ermenilerle, Çingenelerle, Slavlarla, Rumlarla, Kürtlerle karıştı, Anadolu öncesindeki İrani etkenlerden bahsetmiyorum bile.

Türkiye'de de has Türk bulamayız, Türkiye topraklarının içinde bulunan insanlar yüzyıllar boyunca ermenilerle, çingenelerle, slavlarla, rumlarla, kürtlerle karıştı, Anadolu öncesindeki İran'i etkenlerden bahsetmiyorum bile.

Asimile olmakla, ırkları çaprazlamak farklı şeyler. Demek istediğim slav kültürü ile eğitilen bir Azerbaycan nüfusu var. Irklardan bağımsız bir olay bu. Kökenlerini ve geleneksel kültürünü yozlaştırmak.
Aynı uygulamayı biz de suriyeliler üzerinde yapmamız lazım. Yoksa ileride bela olabilir. Çocuklarını alıp Türk eğitim sistemiyle Atatürkçü yetiştirmek mümkün.

Aynı uygulamayı biz de suriyeliler üzerinde yapmamız lazım. Yoksa ileride bela olabilir. Çocuklarını alıp Türk eğitim sistemiyle Atatürkçü yetiştirmek mümkün.
Suriyelilerde milliyetçilik algısı yok denilecek kadar az, Arapları islamiyet dışında bir araya getirecek herhangi bir ırksal ideoloji yok. Tarihten bu yana Araplar kendi içinde bölünmüş ve aşiret benzeri gruplar halinde yaşamış bir toplum. Suriyelilere vatandaşlık verilmesi büyük bir hata, Araplarla aynı gen havuzuna sahip olmamız Avrupalılar arasında ırkçı aşağılamalara maruz kalmamıza neden olabilir. İrani halklar, Araplar gibi toplulukların fazlalığı kötü bir izlenim veriyor.

Suriyelilerde milliyetçilik algısı yok denilecek kadar az, arapları islamiyet dışında bir araya getirecek herhangi bir ırksal ideoloji yok. Tarihten bu yana araplar kendi içinde bölünmüş ve aşiret benzeri gruplar halinde yaşamış bir toplum. Suriyelilere vatandaşlık verilmesi büyük bir hata, araplarla aynı gen havuzuna sahip olmamız avrupalılar arasında ırkçı aşağılamalara maruz kalmamıza neden olabilir?

O zaman Suriye sınırındaki Türkiye vatandaşlarını da ülkeden mi atalım? Adamlar aynı ırktan, sadece zamanında sınır öyle çizildiği için dağılmışlar. Benim dediğim zaten ilk okul çağındaki çocukları eğitim ile asimile etmek. Türkçü bile yetiştirebilirsin. Eğitime kalmış.
Diğer türlü daha büyük sorun olacaktır. Veya hukumem değişir ise hepsini tek tek Suriye'ye mi yollayacak? 5-6 milyon nüfusu geri yollamak kolay iş değil.

O zaman Suriye sınırındaki Türkiye vatandaşlarını da ülkeden mi atalım? Adamlar aynı ırktan, sadece zamanında sınır öyle çizildiği için dağılmışlar. Benim dediğim zaten ilk okul çağındaki çocukları eğitim ile asimile etmek. Türkçü bile yetiştirebilirsin. Eğitime kalmış.
Diğer türlü daha büyük sorun olacaktır. Veya hukumem değişir ise hepsini tek tek Suriye'ye mi yollayacak? 5-6 milyon nüfusu geri yollamak kolay iş değil.

Bu ülke göç eden barbar toplumların karargahı olduğu sürece hiçbir şekilde düzelmeyecektir. Önüne gelen Türkiye'ye gelmemeli, eğitimli bireyleri almalılar. Bu Suriyedeki Türkler içinde geçerli. Hesap kitap yapamayan bir ülke için ne desem boş.

Osmanlı ve Türkiye de bulunan Türkler Oğuz türklerinin kayı boyundan gelmekte. Azerbaycan da yaşayan türkler ise Oğuz türklerinden olduğu biliniyor fakat hangi boy olduğu tam olarak bilinmiyor. İlk dünya savaşı öncesinde başlayan sovyet baskıları nedeniyle Asya kıtasında bulunan Türk devletleri asimile edilmeye çalışılmış fakat tam olarak başarılı olamamıştır.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı