B-2 Spirit ve Yenisi B-21

InJustice

Kilopat
Katılım
14 Mayıs 2016
Mesajlar
2.443
Çözümler
7
Yer
Troposfer
B-2 Spirit en yoğun hava savunma birimlerinden sızabilecek 50.000 Feet'e kadar her irtifada saldırı görevi yapabilecek, yakıt ikmali yapmadan 6000 deniz mili havada bir kez yakıt ikmali yaparak 10000 deniz mili yol katedebilecek, 20 tonu bulan konvansiyonel ve termonükleer mühimmat taşıyabilecek imkan ve kabiliyete sahip uzun menzilli stratejik ağır bombardıman uçağıdır, birim maliyeti 737 Million $ ile 2.4 Billion $ arası değişmektedir. Silahlanma gücü inanılmaz derecede yüksektir. Amerika Birleşik Devletleri tarafından dış devletlere ihracı yapılmamaktadır.

B-2 Spirit.jpg


B-2 Spirit ilk uçuşunu 17 Temmuz 1989'da yapmış, ABD hizmetine Nisan 1997'de girmişti. Ve 2-3 yıl önceye kadar ABD Hava Kuvvetlerince 'yeni bir B-2' dizayn etme ihtiyacı duyuldu. 'Something new, something better' diyebileceğimiz. 21.yy gereksinimlerini karşılayabilecek, daha modern, daha uzun menzilli daha da tehlikeli bir 'şey' :)

Şimdi bizim bildiğimiz B-2 Spirit onlara göre eskisiydi ya(!), biz yenisine de bakacağız :)

Onun adı B-21 Raider. B-2 Spirit bombardıman uçağına benzer bir stilde dizayn edilmiş modern bir hayalet uçak. Yukarıda da bahsettiğim gibi “Long Range Strike Bomber” adını da verebiliriz. ABD'nin projelerini çizdiği ama hayata geçirilmesi düşünüldüğünden de çok yakın olan birkaç tane projeden biri. B-21'den sonra da bizi '2037 Bomber'* bekliyor herhalde.

B-21 Raider hakkında teknik çok fazla bilgiye ulaşılamıyor, kaynağı belirli olan. Sadece şu var ki birim maliyeti 564 M $ ve 2025 yılında hizmeti girmesi planlanıyor. Yeni eskiyi her zaman yener demişler ne kadar doğru bilemem ancak B-21'in daha tasarruflu, daha az maliyetli ve daha güçlü olacağı kesin gibi.

usa700.jpg


2037 Bomber'ı da açıklayayım: ABD'nin B-2 Spirit'in yerine konuşlandırmayı istediği, radarlara yakalanmayan, süpersonik, uzun menzilli, insansız ve ağır stratejik bombardıman uçağı projesi.

Değerli yorumlarınızı bekliyorum. Kaynak 1 için buraya, kaynak 2 için buraya, kaynak 3 için buraya tıklayabilirsiniz :)
 
Son düzenleme:
B-2 Spirit denilince benim aklıma ilk bu resim gelir. Muazzam bir aerodinami ve tasarım şaheseri bence. Yenilenmesi konusuna gelirsek biraz görsel kurgu gibi olmuş ama ne olur ne olmaz görürüz ileride mutlaka. Tabi ki sadece Amerikan ordusunda görüceğiz. Başkasıyla paylaşmayacağını hepimiz biliyoruz zaten:) Taşıdığı yük, havada kalış süresi, yakıt tüketimi gibi konular karşılaştırıldığında bence efsaneler arasında yerini alabilecek bir uçak:)

ANXfpcg.jpg
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı