B Ehliyet ile 125CC Kullanmak

1.3 Multijet

Picopat
Yer
Mersin/Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Amele
Selam, B ehliyete sahibim. Ortalama 2 sene sonra A2 almayı düşünüyorum. B ehliyetle de 50 CC çok sıkıntı (sigorta olmadığından dolayı). 125 CC çevirmek istiyorum, eğitim vs. almam lazım sanırım. Ortalama ne kadar tutar? Süreç nasıl işler? A1 ile aynı işlevlere mi sahip?

Son düzenleyen: Moderatör:
A2 ehliyetinde yazılıya girmiyorsun sadece kursa kayıt oluyorsun. Sonrasında direksiyon eğitimi alıp uygulama sınavına giriyorsun. Tek farkı yazılı sınavına girmiyorsun o kadar. (B ehliyeti alanlar yazılı sınava girmezler)

B ehliyetle de 50 CC çok sıkıntı (sigorta olmadığından dolayı). 125 CC çevirmek istiyorum

Böyle bir şey yasal bir işlem değil. Adli ve/veya idari para cezası bulunmakta. Sorunun cevabı ise A1 ile aynı haklara sahip, alırken sadece harç ödemeyeceksin sadece sürücü kursu parasını ödeyeceksin. İki hafta direksiyon eğitimi ardından, sınava gireceksin geçersen B ehliyeti ile A1 ehliyet haklarını elde etmiş olacaksın. Kısaca zaten para ödeyeceksin, A2'ye yazıl ekstradan bir tek harç parasını da öde A2 ehliyetini al, her sene zamlanıyor, kullanmasan bile cebinde dursun.

Böyle bir şey yasal bir işlem değil. Adli ve/veya idari para cezası bulunmakta. Sorunun cevabı ise A1 ile aynı haklara sahip, alırken sadece harç ödemeyeceksin sadece sürücü kursu parasını ödeyeceksin. İki hafta direksiyon eğitimi ardından, sınava gireceksin geçersen B ehliyeti ile A1 ehliyet haklarını elde etmiş olacaksın. Kısaca zaten para ödeyeceksin, A2'ye yazıl ekstradan bir tek harç parasını da öde A2 ehliyetini al, her sene zamlanıyor, kullanmasan bile cebinde dursun.
125cc çevirmek istiyorum derken ehliyetteki yasal sınırdan bahsettim hocam kusuruma bakmayın😅 yani 50cc lerde sigorta yok o sebeple eğitim alıp 125cc motor almayı düşündüm ama fiyat olarak a2 ile arasında çok bir fark bulunmamakta sanırım, direk a2 alsam daha iyi

125cc çevirmek istiyorum derken ehliyetteki yasal sınırdan bahsettim hocam kusuruma bakmayın😅 yani 50cc lerde sigorta yok o sebeple eğitim alıp 125cc motor almayı düşündüm ama fiyat olarak a2 ile arasında çok bir fark bulunmamakta sanırım, direk a2 alsam daha iyi
Anladım. Evet harç ücreti, sürücü kursu ücretine kıyasla daha düşük. Asıl parayı zaten sürücü kursuna ödüyorsun. Direk A2 al.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı