Çözüldü B ehliyeti olan biri A1 (125CC) motorları kullanabilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Hydro2K

Kilopat
Yer
Antalya
Merhaba arkadaşlar,
Kısa bir süre önce B sınıfı ehliyetimi aldım ancak, 2 yıllık B ehliyeti olan kişilerin A1'in kullanabileceği 125'lik motorsikletleri kullanabileceği belirtilmiş, kaynak şurası;

Böyle bir şey gerçekten var mı, bilgisi olan veya B ehliyeti olup 125'lik motosiklet kullanmış olan arkadaşlar varsa cevaplarsa sevinirim.

Çözüm
Orada yazan koşulları sağlamanız gerekiyor ve eğitimi tamamlamanız gerekiyor. O da ayrı ve çok para. Eğitimini almadan 50CC kullanıyorsunuz anca.

Yazanı okuduysanız ve bunları sağlıyorsanız, evet kullanırsınız.

"Yapılan düzenlemeyle birlikte, 2 yıllık B sınıfı sürücü belgesine sahip olan, son 5 yıl içinde sürücü belgesi geri alınmamış olan, sağlık şartlarını taşıyan ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenecek kurallar ve süre içerisinde direksiyon eğitimi alıp sınavda başarılı olan sürücüler 125 CC'ye kadar olan motosikletleri kullanabilecekler."
Merhaba arkadaşlar,
Kısa bir süre önce B sınıfı ehliyetimi aldım ancak, 2 yıllık B ehliyeti olan kişilerin A1'in kullanabileceği 125'lik motorsikletleri kullanabileceği belirtilmiş, kaynak şurası;

Böyle bir şey gerçekten var mı, bilgisi olan veya B ehliyeti olup 125'lik motosiklet kullanmış olan arkadaşlar varsa cevaplarsa sevinirim.

Eğitim almanız gerekiyor diye biliyorum. 2 yıllık B sınıfı ehliyet ile eğitimsiz 50CC kullanılabiliyor.

Orada yazan koşulları sağlamanız gerekiyor ve eğitimi tamamlamanız gerekiyor. O da ayrı ve çok para. Eğitimini almadan 50CC kullanıyorsunuz anca.

"Yapılan düzenlemeyle birlikte, 2 yıllık B sınıfı sürücü belgesine sahip olan, son 5 yıl içinde sürücü belgesi geri alınmamış olan, sağlık şartlarını taşıyan ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenecek kurallar ve süre içerisinde direksiyon eğitimi alıp sınavda başarılı olan sürücüler 125 CC'ye kadar olan motosikletleri kullanabilecekler."

Çözüm

Şartları sağlasak bile, her kafadan ayrı bir ses çıkıyor hocam. Zaten daha yeni bir düzenleme, sanırım sadece teorik kısmı es geçilip direksiyon eğitimi veriliyor.

Cevabınız için teşekkürler, anlaşılan yine para ödememiz gerekiyor.

Merhaba arkadaşlar,

B sınıfı ehliyetle sadece 50CC motosiklet kullanabilirsin. Eğer sürücü kursuna yazılıp, A1 ehliyet eğitim parası verip eğitim alıp, direksiyon sınavına girersen B ehliyet ile 125CC'ye kadar olan motosikletleri de kullanabilirsin. O kadar para ve uğraş verdiğin zaman da A2 almak, hatta yaş yetiyorsa A almak daha mantıklı.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı