B12 testi nerede yaptırılır?

Bence gitmişken şekerinize, minerallere, diğer vitaminlere, hormonlara da baktırınız.
Bunları nasıl baktıracağım, tek bir kan örneği vererek bu dediklerin öğrenilemiyor mu?

Bu değerler D ve B12 vitamini, sırasıyla D vitamini 10 B12 vitamini ise 150 civarı çıktı yani normal değerlerinin çok altında.
Geçmiş olsun. Normal değerleri biliyor musunuz peki?

@Mithat Berhan Bu hafta mutlaka gideceğim test yapmaya. Bir şeyleri unutmuyorum aslında ama sanki son okuduğum kitaplar aklımda kalmıyor gibi. Fazla kitap okudum diye kafam mı çok yoğun bilemiyorum.

@kaplumbaga deden Yaptır sen de böyle bir şey varsa.

Bunları nasıl baktıracağım, tek bir kan örneği vererek bu dediklerin öğrenilemiyor mu?
Siz doktorunuza söylerseniz gerekli testleri isteyecektir. Hemogram ve biyokimya testi ile öğrenebilirsin. Hemogramda alyuvar, akyuvar, trombosit değerlerine bakıyorlar, biyokimyada da glikoz, elektrolit, hormon vb. bakarlar.

Normal değerleri biliyor musunuz peki?
210-910 pg/mL

Dün gittim test verdim bugün sonuçlar belli oldu, 3 tane kan örneği aldılar. Şeker ve diğer testler normal çıktı. B12 testleri ise kötü çıktı.

B12 değerim 186 çıktı, doktor 2 aylık ilaç verdi bana. Midemdeki iltihap ve saçtaki seboraik dermatit bunu tetiklemiş anlaşılan. Doktora mide yüzünden böyle olur mu dedim evet dedi bana.

Bu değerler ne kadar yüksekse kişinin hafızası o kadar daha mı iyi oluyor? Yoksa alakası yok mu?

Bu değerler ne kadar yüksekse kişinin hafızası o kadar daha mı iyi oluyor? Yoksa alakası yok mu?
Düşüklüğünde sıkıntı oluyor ama normal değerlerde yakın oluyor olması lazım.

İyi ki testi yaptırmışsın hocam.

Bugünlerde bende bu testi yaptırmayı düşünüyorum.

İyi ki testi yaptırmışsın hocam.
Kitaplardan anladım açıkçası, normal türlü bir şey unutmuyordum. Kitabı okuduktan sonra resetleme yaşıyordum resmen. Sen de yaptır, ben sağlık ocağında yaptırdım. Sonuçlar için 1 gün bekledim sadece.

Diğer değerlerin iyi çıkması güzel bir şey. Anlaşılan B12 eksikliği anemiye sebebiyet vermemiş. Büyük ihtimalle B12 emilimini aksatan şey de midenizdeki iltihap. Doktor mideniz için bir şeyler dedi mi?
B12 değerleriniz şu anda düşük olduğu için önceye göre bir fark hissedeceksiniz ancak normal değerlerdeyken B12'deki artış çok büyük farklılıklara sebep olmuyor.

Et yiyin diyorsunuz da millet et yiyebiliyor mu acaba ? Benimde 1 yıl önce falan değerim 190 falan çıkmıştı. 4 ay falan hap kullandım, kalçaya da her hafta iğne yedim. Sonra değer 652 çıkmıştı. Ha birde sonuçlar düşük çıktığında halsiz kopuk unutkan idim sonra düzelince biraz daha kendime gelmiştim. Geçmiş olsun üstad.

iğer değerlerin iyi çıkması güzel bir şey. Anlaşılan B12 eksikliği anemiye sebebiyet vermemiş. Büyük ihtimalle B12 emilimini aksatan şey de midenizdeki iltihap. Doktor mideniz için bir şeyler dedi mi?
Midem için bir şey demedi, aile hekimine gittim. Önceden de kendim mide iltihabı ve seboraik egzamanın B12 eksikliğine neden olduğunu nette okumuştum. Mideden şüpheliniyordum, doktora dedim, mide iltihabı buna neden olabilir mi evet dedi bana. Anemi olunca ne oluyor?

B12 değerleriniz şu anda düşük olduğu için önceye göre bir fark hissedeceksiniz ancak normal değerlerdeyken B12'deki artış çok büyük farklılıklara sebep olmuyor.
Anladım, peki bu B12 değerleri 600-700 olanlar ne yiyor, onlarda o kadar yüksek ben de düşük.

Son zamanlarda ette tüketmiyorum uzun süredir, B12 için et önemli herhalde. Çok fazla tükettiğimi söyleyemem açıkçası.

Et yiyin diyorsunuz da millet et yiyebiliyor mu acaba ? Benimde 1 yıl önce falan değerim 190 falan çıkmıştı. 4 ay falan hap kullandım, kalçaya da her hafta iğne yedim. Sonra değer 652 çıkmıştı.
Ben de bu değerlere çıkar mıyım acaba?

Sonuçlar düşük çıktığında halsiz, kopuk, unutkan idim sonra düzelince biraz daha kendime gelmiştim. Geçmiş olsun üstad.
Çok sağol. Ben de halsizlik yok, unutkan olduğumu da sanmıyorum ilginç şekilde nasıl oluyor anlamadım. Kitap okurken sıkıntı yaşıyorum, diğer türlü bir şeyi unuttuğum falan yoktu. Ama bazen anlık bazı şeyleri unutup sonra tekrar hatırlayabiliyordum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…