B150M anakart ile RAM XMP açma

BayBoris

Kilopat
Merhaba sevgili dostlarım, sistemime yakın zamanda ekran kartı ve RAM yükseltmesi yaptım. Ballistix BLS16G4D30CEST. 16FD kodlu RAM ve MSI 1660 Super Gaming X ekran kartını satın aldım. Sorun şu ki anakartım B150 M ve 2133 MHz RAM destekliyor. Bilgisayardan çok fazla anlamıyorum fakat ilgim ve araştırmalarım sonucu XMP ile RAM'i desteklediği frekans hızında kullanabiliyormuşuz. Sizden ricam satın almış olduğum RAM'in XMP desteği var mı ve var ise B150M anakartımda nasıl aktif ederim? Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür eder saygı ve sevgilerimi sunarım.

Son düzenleyen: Moderatör:
O anakartta XMP profil ile RAM yükseltme mavi ekran alabilirsin manuel yükseltme yap çünkü voltaj da arttırmak gerekiyor. Bende bu adamın yöntemi ile kullanabildim. MHz yükseltirken 3200 ise 31, 3000 ise 29 ver değeri

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yukarıdaki mesajıma düzeltme yapamıyorum. Ben B150M'i 450 olarak gördüm kusura bakmayın. O anakartta nasıl bilmiyorum ama mantık aynıdır sanırım. İlk önce XMP profil açarak deneyin. Mavi ekranhatası alırsanız manuel olarak frekans yükseltip voltaj verin.

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Halledemeyince yeni işlemci ve anakart aldım şimdilik işimi görüyor. Fakat watch dogs 2 de 28 35 arası fps alıyorum. Sanırım oyunda kronik bir sorun var. Yeni sistem özelliklerim şu şekilde :
gtx 1660 super gaming x
ryzen 3 3200 g işlemci
16 gb ballistix ddr 4 3000 mhz ram
gigabyte ga a320m anakart

Anladığım kadarıyla ikinci oyunda kronik olarak bu sorun varmış. Metro exodus rdr gibi oluyorda 55 80 arası fps alırken watch dogs 2 gibi bir oyunda 30 fps olmasının başka açıklaması olamaz sanırım. İlgi ve alakanıza çok teşekkür ederim :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı