B350 chipset anakart tavsiyesi

Cemdede

Hectopat
Yer
Küçükçekmece İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Otobüs Kaptanı
Arkadaşlar ben akvaryum almaya karar vermişken ki daha önce de vardı ev değişimi için satmak zorunda kaldım bir anda renkli renkli PC kasalarını görünce masaüstü PC toplamaya karar verdim. Oturup onların yanan dönen ışığını izlemek bana zevk verir. Bütçem önemli değil kullanım amacım sadece video izlemek müzik arşivi yapmak ki 7 TB arşivim var. Yaşım 47 oyunla yayınla işim yok evimde PS4 var yani oyunu onda oynuyorum. Şu anda kullandığım i3 2348 Sanırım laptop var ekranı yok monitöre bağlayarak kullanıyorum. Bütçede önemli değil dedim ama amacım belli olduğu içinde tutup Intel i9 9900 almaya gerek yok. Kafamda Ryzen 5 2600 ya da 1600 12 nm yeni CPU 16 GB 3000 MHz RAM 250 GB SSD ya da NVM 2 SSD diğer 7 TB'lik arşivim 1 TB'lik WD HDD kutusu ile harici olarak kullanıyorum. Sizden istediğim yardım konusu ise anakart ve ekran kartı hakkında Ryzen işlemciler için genelde b 450 cipset öneriliyor forumunuzdan okuduğum kadarı ile ma bende B350 cipstli anakrtlara yöneldim upraget yapılınca sanırım çalışıyor ya da eski anakartları bırakın B450 mi alın dersiniz bir de bu sisteme illa 1000 ₺ civarı olan ekran kartımı almalıyım elimde 1 GB'lik Quadro anakart var olmazmı şimdiden yorumlarınız için teşekkür ederim. Almak istediğim birkaç anakart linkini aşağı vereceğim.

Son düzenleme:
Arkadaşlar ben akvaryum almaya karar vermişken ki daha önce de vardı ev değişimi için satmak zorunda kaldım bir anda renkli renkli PC kasalarını görünce masaüstü PC toplamaya karar verdim. Oturup onların yanan dönen ışığını izlemek bana zevk verir. Bütçem önemli değil kullanım amacım sadece video izlemek müzik arşivi yapmak ki 7 TB arşivim var. Yaşım 47 oyunla yayınla işim yok evimde PS4 var yani oyunu onda oynuyorum. Şu anda kullandığım i3 3220 Sanırım laptop var ekranı yok monitöre bağlayarak kullanıyorum. Bütçede önemli değil dedim ama amacım belli olduğu içinde tutup Intel i9 9900 almaya gerek yok. Kafamda Ryzen 5 2600 ya da 1600 12 nm yeni CPU 16 GB 3000 MHz RAM 250 GB SSD ya da NVM 2 SSD diğer 7 TB'lik arşivim 1 TB'lik WD HDD kutusu ile harici olarak kullanıyorum. Sizden istediğim yardım konusu ise anakart ve ekran kartı hakkında Ryzen işlemciler için genelde b 450 cipset öneriliyor forumunuzdan okuduğum kadarı ile ma bende B350 cipstli anakrtlara yöneldim upraget yapılınca sanırım çalışıyor ya da eski anakartları bırakın B450 mi alın dersiniz bir de bu sisteme illa 1000 ₺ civarı olan ekran kartımı almalıyım elimde 1 GB'lik Quadro anakart var olmazmı şimdiden yorumlarınız için teşekkür ederim. Almak istediğim birkaç anakart linkini aşağı vereceğim.
Bence B450 al. Attığın B350 modeller çok pahalı. Mesela ikinci linkteki ürün yerine 100TL daha verilip bu alınabilir.

Sadece günlük işler için kullanıyorsan R5 2400G/3400G alınıp ekran kartı almadan içindeki Vega 11 ile de kullanılabilir.

Son düzenleme:
Msi b450m a pro max
Bahsettiğiniz anakart bumu birde 4 ram slotu olan var sanırım soğutma modülleri şekilli olan oda a pro max olarak gözüküyor

Oyun oynamıyorsanız ekran kartı değiştirmenize bence gerek yok. Quadro iş amaçlı bir karttır zaten alacağınız başka bir kartla o kartın yaptığı işi yapamazsınız. Yapsanız da çok fazla uzun sürer.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı