B350 Tomahawk Artic Kullanılabilir RAM Sorunu

MeTeCiK

Hectopat
Yer
Kayseri
Daha fazla  
Bu sistemi yaklaşık 1 ay önce güncelledim (Anakart, işlemci, RAM.)
Sistemimi kurdum bilgisayarda ilk hafta hiç bir sorunum yoktu ya da bana öyle geliyordu. Oyun oynarken ise ilk girdiğimde mavi ekran alıyorum ve sonrasında PC açıldığı zaman tekrar girdiğimde sorunsuz şekilde oyunumu oynuyordum.
Dün fark ettim RAM 16 olmasına rağmen 7,96'sını kullanıyormuşum ve sonra araştırdım BIOS'tan RAM hızını 3200 şekilde ayarladım sonra 16 veya 15,5 gibi görmeye başladım. Fakat mavi ekrana ara ara düşüyordu buna hala anlam veremiyorum.
Bilgisayarı kapatıyorum bazen 16 bazen 15.5 bazen 7.96.

86565ccdf58413eaacef7fa00f1671bf.jpg

Sırası ile RAM'lerin slotlarını anakartın kitapçığındaki gibi yaptım yine fark etmedi.
BIOS'unu güncelledim yine fark etmedi.
Simdi Win 10 son (Fall güncellemesi 1709'u yüklemeyi düşünüyorum.)
Acaba nerede sorun olmuş olabilir?
Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartın nedir? İşlemcinin içinde GPU olsa oraya verdin diyeceğim ama, o da değil. Ekran kartı belleği de paylaşımlı değil. Tuhaf bir sorun. Sürücüleri güncel kullandığına emin misin?

Üreticinin vendor list'ine baktığımda G Skill için SK Hynix bellekli 3200 MHz olan modeli önermişler. Anakartın 1.35 V destekliyor ancak RAM üzerinde bulunan bellekler büyük ihtimalle Samsung olduğu için böyle bir uyumsuzluk sorunu çıkartıyor olabilir. Gerçi Corsair tarafına baktığımızda da Samsung bellekli modeller listede yer alıyor. Ama G Skill'in kullandığı Samsung yongalarla Corsair'in kullandığı Samsung yongalar aynı olmayabilir.

Sen en iyisi G Skill bellekleri iade et ve yerine bunları alıp dene;

CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance Kırmızı DDR4 3200MHz CL16 Dual Kit Ram

b350m pro vdh modelini kullanıyorum ben de. G.Skill RipjawsV Siyah 16GB(2x8GB) 3200MHz DDR4 Ram (F4-3200C16D-16GVKB) uyumlu mudur? Uuyumluluk listesine baktığımda F4-3200C16D-16GVRB'yi görebiliyorumm sadece. Ama VKB yok. Hepsi aynı o sondaki ibare farklı. İki ram'e de baktım ama hiç bir farkları yok. Uyumluluk olur değil mi?

@Barışçıl hocam Ekran kartım. GTX 970

@tayfunjean hocam Msi sitesinden Destek kısmına basvuruda bulundum 7 gün içinde dönecekler..
+olarak şunu farkettim Mavi Ekrana 16GB iken düşüyor sadece. 7.95 de iken şıkır şıkır..

Ekran kartınla bir ilgisi yok zaten. Sen açıklamanın diğer kısmına odaklan.

b350m pro vdh modelini kullanıyorum ben de. G.Skill RipjawsV Siyah 16GB(2x8GB) 3200MHz DDR4 Ram (F4-3200C16D-16GVKB) uyumlu mudur? Uuyumluluk listesine baktığımda F4-3200C16D-16GVRB'yi görebiliyorumm sadece. Ama VKB yok. Hepsi aynı o sondaki ibare farklı. İki ram'e de baktım ama hiç bir farkları yok. Uyumluluk olur değil mi?

Arasındaki görünür tek fark renk. :D
Kullanılan yongalar farklı olabilir.

@Barışçıl hocam Ekran kartım. GTX 970

@tayfunjean hocam Msi sitesinden Destek kısmına basvuruda bulundum 7 gün içinde dönecekler..
+olarak şunu farkettim Mavi Ekrana 16GB iken düşüyor sadece. 7.95 de iken şıkır şıkır..

Hocam nasıl nereden Destek kısmına başvurdunuz. Şimdiden öğreneyim de uğraştırmasın. Hatta mesaj atayım adamlara. Bir de İngilizce Türkçe ne şekil de başvurdunuz?

Ekran kartınla bir ilgisi yok zaten. Sen açıklamanın diğer kısmına odaklan.

Arasındaki görünür tek fark renk. :D
Kullanılan yongalar farklı olabilir.
Ben de tek farkın renk olduğunu düşünüyorum. Site de onu göremeyince bir tedirgin oldum yine de. Hemen hemen her şey aynı. Ram'in yongalarına nereden bakabilirim. Forumda birisi uyumludur demiş.

Hocam nasıl nereden Destek kısmına başvurdunuz. Şimdiden öğreneyim de uğraştırmasın. Hatta mesaj atayım adamlara. Bir de İngilizce Türkçe ne şekil de başvurdunuz?

Ben de tek farkın renk olduğunu düşünüyorum. Site de onu göremeyince bir tedirgin oldum yine de. Hemen hemen her şey aynı. Ram'in yongalarına nereden bakabilirim. Forumda birisi uyumludur demiş.

Yongalara bakabilmeniz için iki belleğe de memory-z programı ile bakılması gerekli. RAM üreticisine e posta atıp sorun, geri döneceklerdir.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı