MSI B350 Tomahawk RAM Desteği

Mayhart

Kilopat
Daha fazla  
AMD Ryzen 7 1800X işlemci, MSI GTX 970 ME ve Corsair Vengeance 2X8GB DDR4 RAM 3000MHz ile birlikte kullanmak üzere MSI B350 Tomahawk anakart almaya karar verdim. Kafamdaki tek soru, elimdeki 3000 MHz RAM'lerin tam performansla çalışıp çalışmayacağı. Anakartın en yüksek RAM hızı (OC yapmadan) 2400 MHz olarak görünüyor.

Bu konuda da yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

OC yapmazsan bellekleri, 2400 MHZ hızında çalışacak, herhangi bir problem olmaz. Anakartın RAM uyumluluk modellerine de bak sen. OC yapmazsan bellekleri Anakartın desteklediği minimum frekansta bellekler çalışacaktır.

OC yapmazsan bellekleri, 2400 MHZ hızında çalışacak, herhangi bir problem olmaz. Anakartın RAM uyumluluk modellerine de bak sen. OC yapmazsan bellekleri Anakartın desteklediği minimum frekansta bellekler çalışacaktır.

3000 MHz'i doğrudan çalıştıran bir anakart göremedim ben. Hele de bu fiyat aralığında. O halde OC yapmam gerekecek. OC yapmanın bir sakıncası var mı?

Anakartta msi almanı önermiyorum. Bende de arctic var pc'yi her açtığımda tekrar OC yapmam gerekiyor. Ramler uyumsuz çalışıyor. Gigabyte bi anakart ve gskill flare x 3000mhz ram alırsan, 2993mhz de sorunsuz çalıştırabilirsin.

RAM konusunda 2 mevzu vardır.
Birisi hızı, diğeri timingler.
Hız arttıkça timinglerde artar ki timingler ne kadar düşük o kadar iyidir.
O sebepten 3000mhz lik bir rami OC ile 2600-2800aralığında, timinglerini de standart değerlerinin altına çekerek kullanabilirsin.
Hız düştüğü için performans düşecek, ancak timingler düşüğü içinde dengeleyecektir.
Normal kullanımda zaten farkı hissetmezsin de benchmark programların %2 aşağı yada yukarı çıkar ki bu da dünyanın sorunu değil.

Asıl sorun bence şu.
Aldığın RAM leri anakarta taktığında anakart bu RAM leri direk çalıştırabilecek mi?

Şöyleki; Anakart standart ayarları ile 2400mhz lik RAM e göre ayarlanmış gelecek.
Belki senin 3000mhz lik RAM inin voltaj değerleri daha yüksektir çalışmayabilir.
Bunlar yeni nesil anakartlar belki bu saçmalığı ortadan kaldırmışlardır ama bir jenerasyon önceki anakartlarda bunlar olurdu. Önce kıytırık bir RAM bulup sistemi açar bios dan takacağımız RAM e göre ayar yapıp kaydet diyip PC yi kapatır sonra yeni RAM leri takardık sistem normalde çalışırdı.
Başına gelir demiyorum ama sisteme ilk taktığında çalışmazsa bu numara aklında olsun.

Arkadaşlar merhaba. Bende bu ana kartı almayı düşünüyordum fakat gördüm ki sorunları varmış. Bulunduğumuz tarih itibari ile sorunlar devam etmekte midir?
Çünkü bu kart da diğerlerinde olmayan ve benim için önemli olan 2 şey mevcut
Birincisi üzerinde 4+2 fan kontrolü sağlıyor.
2. ise ekran kartı giriş kısmı güçlendirilmiş.

Yanlışım varsa düzeltirseniz sevinirim. Önerilerinizi de beklerim.​

Almanızı önermiyorum beyler bende de b350 tomahawk var. Şu an voltaj değerleri ile oynuyorum fakat her seferinde no-post ile sonuçlanıyor. Belki sıkıntı ram'lerimdedir ki memtest ile test yaptığım hata bulmadı. Bilemiyorum size kalmış fakat almanızı önermiyorum.
Arkadaşlar merhaba. Bende bu ana kartı almayı düşünüyordum fakat gördüm ki sorunları varmış. Bulunduğumuz tarih itibari ile sorunlar devam etmekte midir?
Çünkü bu kart da diğerlerinde olmayan ve benim için önemli olan 2 şey mevcut
Birincisi üzerinde 4+2 fan kontrolü sağlıyor.
2. ise ekran kartı giriş kısmı güçlendirilmiş.

Yanlışım varsa düzeltirseniz sevinirim. Önerilerinizi de beklerim.​
Ekran kartı giriş kısmının güçlendirilmiş olması hiçbir işe yaramıyor benim gözümde msi 1060'ım var ve kartın ağırlığından dolayı kart biraz aşağı çekiliyor o güçlendirilmiş kısımda :)

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı