Çözüldü B350M-K bütün işıklar yanıyor ama görüntü gelmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Katılım
14 Ekim 2021
Mesajlar
1.741
Çözümler
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
Pny 8GB RAM
SSD veya HDD modeli
2TB HDD
Ekran kartı
RTX 3060
Anakart
B350m-k
İşlemci
R5 1600
Merhaba, anakartında ışıkları dahil RAM'lerde dahil hee ışık yanıyor ama sisteme görüntü gelmiyor. Bütün kablolamalar doğru PSU'da sorun yok. Ekran kartında sorun yok, ikinci el olaral anakartı işlemciyi ve RAM'i aldım (bilgisayarcıdan aldım çalışmayan mal satmalar, bence neden başlarına iş alsınlar ki?) çözüm nedir ailem keser beni çalışmazsa :(
 
Çözüm
Bekleyin RGB klavyeyi takayım hocam.

Klavyede tepki yok hocam ölüm mesaji mı bu :(

Sorun RAM'lerde o zaman aynısı başımada bilgisayarcıda demişti bana zaten.
Ben PNY marka önermiyorum en iyisi HP ve Corsair. Kingston'da alabilirsiniz başlangıç serisi Fury var bir üst seviyesi de HyperX.
Alacaksanız HP V6 CL 16 modeli var bir de ışıklı versiyonu V8 var.
Ben bilgisayara bağlı kablo namına ne varsa hepsini çıkarttım ardından BIOS pilini çıkarttım en az 1 saat bekledim, böylelikle BIOS sıfırlanmış oldu.
Benim hatayı almamdaki sebep, RAM'lere aşırı derecede OC yaptığım için RAM'lerde bu frekansları desteklemiyordu ve bilgisayar bu hatayı veriyordu.
RGB klavye takılıyken ışıklar yanıyor mu?
İşlemci bozulsa sistem zaten hiç açılmaz.
Anakart bozulursa yine hiç açılmaz.
PSU yeteri kadar güç vermiyordur ve sistem açılmıyordur.

Klavyedeki işıklar yanmıyor ya PSU çalışıyor 1 gün falan yükte kullandım sanırım benim işlemcim RAM frekansını desteklemediği için BIOS sıfırlasamda Auto'daki frekansı da desteklemediği için görüntü vermiyor.

Yarın sanırım sabahtan kasayla birlikte bilgisayarcıya gideceğim elimde RAM olsa hallederdim de RAM takıp 2133MHz yapıp tekrar benim RAM'i takıp oldu diyor abi ramdenmış deyince ondan değil işte deyip triplere giriyor üstüne de 100-150 alıyor umarım 100'den fazla almaz 115TL'm var :D
 

Geri
Yukarı