B450 Anakart Tavsiyesi

Arkadaşlar konuyu bitirmiş fakat bende bir öneri bırakayım.

Sağlık olsun hocam gel buyur :)
Hocam buda gayet iyi duruyor fakat x470, Tuf ve bu arasında hangisi dersiniz. Fiyatına göre güzel gibi.

Sağlık olsun hocam gel buyur :)

Hocam buda gayet iyi duruyor fakat x470, Tuf ve bu arasında hangisi dersiniz. Fiyatına göre güzel gibi.
B450 Pro S çıkmadan önce Tomahawk Max çok iyiydi, Mortar, Tomahawk'ın kardeşi gibi.
B450 Pro S, en iyi VRM kalitesine sahip B450 anakart.

B450 Pro S çıkmadan önce Tomahawk Max çok iyiydi, Mortar, Tomahawk'ın kardeşi gibi.
Hocam Mortar içinde VRM olarka gayet kaliteli demişler bu sitede. Birde gidip 1 sene kullanılmıi nasıl olduğu belli olmayan anakart alınacağına hemen hemen aynı fiyat Mortar almak mantıklı olmaz mı ?

Tam dediğinizi anlamadım?
Siz dediniz ya hocam bu şekilde. Bende bu sitede de Mortar için VRM kalitesi olarak övmüşler demek istedim. Daha sonra 2. el alacağım x470 veya 4 ram slotlu Tuf veya Tomahawk kartların ne kadar veya ne şartlarda hem kullanıldığı belli değil hemde 800 tl altına düşmüyorlar. Bende bu kartı görünce sıfır olmasından ve taksitli olmasından dolayı daha mantıklı değil mi demek istedim. 824 TL çünkü o yüzden. Ama bu anakartla hız aşırtma ve max kaç Mhz ram kullanabilirim onu bilmiyorum.

Mortar alabilirsiniz tabi ki, zaten gözle görülür bir fark olmaz, bütçeniz yetmiyorsa.
Anladım hocam videolarını izledim hoşuma gittide şey kafama takıldı. Normal olarak 2466 Mhz ram desteği varmış fakat, OC ile 4133 Mhz destekliyormuş ama bunu Ryzen 3. nesil işlemci ile yapıyormuş. Şimdi böyle durumda ben 2466 Mhz ram alıp mı OC yapacağım yoksa 3200 Mhz ram aldım varsayalım bunu anakart 2466 Mhz de çalıştıracak ben BİOS tan bunu 4133 Mhz ye kadar çekebilecekmiyim yoksa Ram 3200 olduğu için en fazla o hıza mı çıkar.

Anladım hocam videolarını izledim hoşuma gittide şey kafama takıldı. Normal olarak 2466 Mhz ram desteği varmış fakat, OC ile 4133 Mhz destekliyormuş ama bunu Ryzen 3. nesil işlemci ile yapıyormuş. Şimdi böyle durumda ben 2466 Mhz ram alıp mı OC yapacağım yoksa 3200 Mhz ram aldım varsayalım bunu anakart 2466 Mhz de çalıştıracak ben BİOS tan bunu 4133 Mhz ye kadar çekebilecekmiyim yoksa Ram 3200 olduğu için en fazla o hıza mı çıkar.
1624886728519.png

BIOS'tan XMP açsanız yeter, 3466MHz destekliyor, bence günümüz için kötü.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı