B450 Anakart Tavsiyesi

Bu ramlar arasında aslında hiç fark yok gözüküyor :) Ram frekans az olunca sanki kırpılmış bir anakart imajı oldu gözümde o yüzden bu konuda biraz takılmıştım.
Tam bir bütçe belirtir misiniz? Anakartlar, doğrudan bir performans farkına yol açmaz, üzerine takılan parçalar ayrı tabi ki.

4000MHz ve üstüne pek gerek yok hocam, ayrıca zaten 3600MHz CL 16 ve 4200MHz CL 18 aynı performansı veriyor, 3000 ile 3200MHz arasında da neredeyse fark yok.
Anladım zaten şuan 4. nesil kullanıyorum. Ciddi fark olur o anlamda. Fakat anakart konunda hala kararsızım. R5 2600X, 3500X veya 3600 ikinci el almayı düşünüyorum. Fiyat anlamında çok ta aralarında fark yok.
Tam bir bütçe belirtir misiniz? Anakartlar, doğrudan bir performans farkına yol açmaz, üzerine takılan parçalar ayrı tabi

Tam bir bütçe belirtir misiniz? Anakartlar, doğrudan bir performans farkına yol açmaz, üzerine takılan parçalar ayrı tabi ki.
Hocam anakart işlemci, ram üçlüsüne 2000- 2500 TL arası verebilirim. Üzerine çıkarsam ekran kartı almak zorlaşıcak.

Anladım zaten şuan 4. nesil kullanıyorum. Ciddi fark olur o anlamda. Fakat anakart konunda hala kararsızım. R5 2600X, 3500X veya 3600 ikinci el almayı düşünüyorum. Fiyat anlamında çok ta aralarında fark yok.
APU bir sistem kullanıyorsunuz, ciddi bir fark olur evet fakat bu anakarta bağlı olmaz, zaten 3600MHz takabilirsiniz en fazla performans olarak, her B450 anakart destekliyor artık.
Dediğiniz işlemciler APU değil, ekran kartı almanız lazım.

APU bir sistem kullanıyorsunuz, ciddi bir fark olur evet fakat bu anakarta bağlı olmaz, zaten 3600MHz takabilirsiniz en fazla performans olarak, her B450 anakart destekliyor artık.
Dediğiniz işlemciler APU değil, ekran kartı almanız lazım.
O sorun değil şimdilik idarelik 1 GB takıp geçeceğim. Daha sonra ekran kartına gireceğim. Ama 1060 ın altında bir kart almak istemiyorum. Ona da çok bütçem yok zaten.

O sorun değil şimdilik idarelik 1 GB takıp geçeceğim. Daha sonra ekran kartına gireceğim. Ama 1060 ın altında bir kart almak istemiyorum. Ona da çok bütçem yok zaten.
GTX 1000 serisi zaten artık üretilmiyor, 2.el bulaşmayın.
2500 TL gerçekten çok az, ya anakarttan kısmak lazım ki ağır programlar kullanacaksınız veya 8 GB RAM yapmanız lazım ki o zaman da yayın açarken zorlanırsınız.

GTX 1000 serisi zaten artık üretilmiyor, 2.el bulaşmayın.
2500 TL gerçekten çok az, ya anakarttan kısmak lazım ki ağır programlar kullanacaksınız veya 8 GB RAM yapmanız lazım ki o zaman da yayın açarken zorlanırsınız.
Hocam, 1300 TL civarına r5 3600 buldum. Düşürebilirim biraz diye düşünüyorum. Geriside anakart ve rame kalıyor. Hepsinle pazarlık yaparsam sorun olmaz diye düşünüyorum. Piyasa çok yüksek ama malesefki. Sorun olursa en kötü arttıracağım yani fiyatı napalım :)

Hocam, 1300 TL civarına r5 3600 buldum. Düşürebilirim biraz diye düşünüyorum. Geriside anakart ve rame kalıyor. Hepsinle pazarlık yaparsam sorun olmaz diye düşünüyorum. Piyasa çok yüksek ama malesefki. Sorun olursa en kötü arttıracağım yani fiyatı napalım :)
Tray olup olmamasına dikkat edin, ayriyetten soğutma almanız gerekir, 2.el 3600 yerine 4300GE'yi tavsiye ederim ki 750 Ti ile veya daha düşük bir ekran kartı ile aynı performansı verir, 3600+750 Ti ikilisi.
Madem bütçe arttıramıyorsunuz.
Normal de Crucial Ballistix önerecektim fakat tek modül RAM'leri overpriced olmuş biraz.

Tray olup olmamasına dikkat edin, ayriyetten soğutma almanız gerekir, 2.el 3600 yerine 4300GE'yi tavsiye ederim ki 750 Ti ile veya daha düşük bir ekran kartı ile aynı performansı verir, 3600+750 Ti ikilisi.
Normal de Crucial Ballistix önerecektim fakat tek modül RAM'leri overpriced olmuş biraz.
Hocam geçen gün Evga 750 Ti yi sattım. O yüzden bütçem arttı zaten biraz :) Şuan ekran kartı almayacağım. Sadece Anakart, işlemci, ram alacağım.
Sanırım bütçeyi 400 500 artırmamız gerekicek gibi duruyor.

En azından Çift modül için evet.
16 GB çift modül olsun ve B450 Tuf serisi gibi büyük anakart istiyorum. Arkadaşların da dediklerini düşüneceğim 3200 Mhz gibi daha düşük bütçe olur. Aslında birde Vatan da bu anakart biraz uygun gibi geldi ? Sizce de öyle değil mi ?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı