B450 anakart ve 5900X uyumu nasıl?

Aylmfuha

Megapat
Makaleler
1
Yer
Ankara/Kırıkkale
Daha fazla  
Merhaba. ASUS TUF B450 anakartım var, 5900X almak istiyorum. Anakart değiştirmem lazım mı? Nereye kadar götürür beni B450? Ve elimde 120mm sıvı soğutma var işlemci için yeterli mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. ASUS TUF B450 anakartım var, 5900X almak istiyorum. Anakart değiştirmem lazım mı? Nereye kadar götürür beni B450? Ve elimde 120mm sıvı soğutma var işlemci için yeterli mi?

5900X'i de 120mm idare etmeyebilir. 10900K denginde bir işlemci. Onun yerine 5600X alın diğer parçalara yükseltme yapın.

Hepinize teşekkür ediyorum. Anakart'ı yükseltebilirim o konuda sıkıntı yok fakat nakit olarak 3080 aldığım için ekstra taksit yüküne şimdilik girmek istemiyordum. 5900x alacağım başka işlemci düşünmüyorum çünkü oyun yapıyoruz ve güçlü bir işlemciye ihtiyacım var. 5950x almayı daha çok istiyorum fakat toplam bütçemi aştığı için alamıyorum. Yani B450 bir süre götürür ama 550 veya 570 anakart alın diyorsunuz. O zaman şimdi almak daha mantıklı anakartı. İşlemci soğutucuyu ileride değiştireceğim, 3 bilemediniz 5 ay beni idare etsin yeter.
Peki anakart önerebilir misiniz? Belirli bir bütçe yok aşırıya kaçmasın yeter, zaten taksitle alacağım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı