B450 anakarta BIOS Update yapmadan Ryzen 3 işlemci takarsak ne olur?

sggST00

Hectopat
Daha fazla  
Başlıkta da belirttiğim üzere, sipariş vermiş olduğum Ryzen 3 işlemci ve b450 anakart birbirine uyumsuzmuş ancak bıos update ile düzeliyormuş. Peki bıos update yapmadan işlemciyi takarsam işlemci bozulur mu? Bunu sormamın sebebi alacağım firmaya anakarta bios update yapmalarını söyledim ama yaptıklarında herhangi bir geri dönüş yapacaklar mı bilmiyorum? o yüzden anakart geldiğinde işlemciyi direkt olarak taksam işlemciye bir şey olur mu?

Başlıkta da belirttiğim üzere, sipariş vermiş olduğum Ryzen 3 işlemci ve B450 anakart birbirine uyumsuzmuş. Ancak BIOS Update ile düzeliyormuş. Peki BIOS Update yapmadan işlemciyi takarsam işlemci bozulur mu?
B450 chipsetli anakartlar Ryzen 3 destekli geliyor diye biliyorum,işlemciyi takarsanız bilgisayar açılmaz.

Ryzen 3 ama hangi seri ?
İşlemci bozulma durumu olmaz ama sistem açılmaz sadece fanlar çalışır vesaire.

Anakartın kutusunun üstünde "Ryzen 3000 ready" yazıyorsa BIOS güncellemeden kullanabilirsiniz. Eğer öyle bir ibare yazmıyorsa taksanız bile bozulma gibi bir sorun yaşamazsınız, sistemi açsanız dahi görüntü gelmeyebilir.

Eğer aldığınız yer güncellenmiş halde gönderirse hiçbir sıkıntı yaşamazsınız ama ben şahsen kendim bu sorunu A320m kartla yaşadım uzun süre depoda kalmış ucuza almıştım sorun olmadı güvendiğim ekipman bakımından zengin bir internet kafeye götürüp hemen güncelleştirdik ve sorun ortadan kalktı.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı