B450 braketsiz kullanmak sorun olur mu?

Makaleler
4
Daha fazla  
İşlemci
r5 1600 14nm (r7 1700x)
R5 1600 14nm, B450, 2x8 16 RAM satın aldım 2. el. Braket yoktu yani backplate olması lazım. Neyse ben Wraith spire soğutucu braket olmadan B450'ye taktım. Windows'u açtım boşta 33C idi sorun yoktu. Ayrıca bu işlemci fark ettim ki hatalı üretim Ryzen 1700X'miş. 8/16 çekirdek çıktı yani bu da güzel bir artı oldu. Her neyse işlemciyi RDR2 de denemiştim sanırım 45 dereceydi sıcaklıklar iyiydi biraz daha oynasam 50C olurdu belki ama çok zorlamak istemedim. Braket olmadığı için anakarta zarar gelir mi? Ayakları bazen 1cm falan çaprazlama kayıyor kasayı yatay kullanıyorum cevaplarınızı bekliyorum teşekkürler. Ayrıca backplate olmadan, braket alsam plastik zımbırtı yani ayakları yetişir mi emin değilim. Birkaç yorumda ayakları yetişmiyor yazmış.

Screenshot_8.png

1724166037430.png

Stok soğutucu braketsiz kullanılır. Sıkıntı olmaz.
Macunun kurumasını bekleyip fanı elimle tutmamı önerir misin? kayıyor çünkü. braket illa şart değil mi öyle ise satın almayayım boşu boşuna. tek sıkıntı ayakları boşta kalıyor deliğe oturmuyor.

Macunun kurumasını bekleyip fanı elimle tutmamı önerir misin? kayıyor çünkü. braket illa şart değil mi öyle ise satın almayayım boşu boşuna. tek sıkıntı ayakları boşta kalıyor deliğe oturmuyor.

Macunu kurutmadan takman lazım. Kurursa etkisini yitirir. Şart değil hatta braket üstünden takılamaz muhtemelen.

Macunu kurutmadan takman lazım. Kurursa etkisini yitirir. Şart değil hatta braket üstünden takılamaz muhtemelen.
Üstüne takcam demiyom ki anakartın altındaki demir braket yok altı boş şu an. Stok soğutucunun vidaları havada kalıyor. Ona rağmen sıcaklıklar baya iyi, soğutucuyu esnaftan 2. el aldım macun yeni bu arada soğutucuya yapışıktı çünkü. Taktığımda kolay kolay kurumadı yani bu da kuru olmadığını gösteriyor sanırsam.

Böyle diyince yanlış anlamışım. Backplate alman iyi olur.
Malesef orjinal metal backplate bulamadım. Şu çakma olan ve plastik olan versiyonunu sipariş vereceğim. Uymazsa para boşa gidecek ama yapacak bir şey yok bir şekilde halletmem lazım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı