B450 GAMING Plus için RAM tavsiyesi

ali46

Centipat
Sistem
B450 GAMING Plus anakart - ASUS ROG RX 570 4 GB ekran kartı - Ryzen 5 3600X işlemci

Anakartım en fazla 3466MHz destekliyor biliyorum. Gariptir BIOS'da 4000MHz'e kadar yer var.

Daha önce benzer 2 konu açılmış. İnanın durum çok karışık.
Corsair veya G.Skill düşünüyorum.
Şu an tek kanal Corsair 3000 MHz CL16 takılı.
Vatan Bilgisayar'dan Dual kanal almaya gittim herhangi bir şekilde çalışmaz veya uyum saglamazsa iade olmayacagını söylediler.
İnternetten alayım diye düşündüm. Bazı RAM yorumlarında 2133MHz'de çalıştıgını 3200 MHz yapıldıgında bilgisayarın açılmadıgı gibi 1 2 konu okuyunca sizden destek istemek zorunda kaldım.
RAM'i işlemcinin önerilen frekansı olan 3200MHz 2x8 almaya karar verdim.
3200 MHz'de kullanabilecegim, mümkünse B450 GAMING Plus ile denenmiş RAM önerirseniz çok memnun olacagım.

Sami bey desteginiz için teşekkür ederim. XPG ve Anakart uyumlulugunda destegi yok görünüyor. Intel uyumlulugu var mavi ekranla ugraşmak istemiyorum.
Zagzirus bey G.Skill Sniper Anakart sitesinde Destek: B450 GAMING PLUS | Motherboard - The world leader in motherboard design | MSI Türkiye uyumlulugu yok maalesef.
Uyumluluk olarak F4-3200C16D-16GVKB-G.SKILL International Enterprise Co., Ltd. bu modeli vermiş Dual kanal.
Yalnız kalite düşük (2018 yıllarına ait) ve de Ryzen 5 2600 işlemci modelinde 1 kaç kişi Dual kanal çalıştıramamış ancak 2133MHz'de çalışmış.

Sami bey desteginiz için teşekkür ederim. XPG ve Anakart uyumlulugunda destegi yok görünüyor. Intel uyumlulugu var mavi ekranla ugraşmak istemiyorum.
Zagzirus bey G.Skill Sniper Anakart sitesinde Destek: B450 GAMING PLUS | Motherboard - The world leader in motherboard design | MSI Türkiye uyumlulugu yok maalesef.
Uyumluluk olarak F4-3200C16D-16GVKB-G.SKILL International Enterprise Co., Ltd. bu modeli vermiş Dual kanal.
Yalnız kalite düşük (2018 yıllarına ait) ve de Ryzen 5 2600 işlemci modelinde 1 kaç kişi Dual kanal çalıştıramamış ancak 2133MHz'de çalışmış.
nasıl yani ben de de ryzen 5 2600 var biri hyprex biri xpg d60g kullanıyorum 16 gb 3200 mhz ama bir sıkıntı olmadı biosdan xmp yi de açtım mhz değerlerini de fulledim 2600 mhz geldi ramler onları 3200 e çektim eğer xpg almayı düşünüyorsan d60g al derim tam bir f/p ve ışıklandırması da oldukça iyi

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı