Ekran kartı değiştirmenize gerek yok ancak amd üzerinden söyleyecek olursam am4 soketler ddr4 am5 soketler ise ddr5 oluyor. Eğer 13. Nesil bir işlemciniz var ise bildiğim kadarıyla onlarda hem ddr4 hem ddr5 desteği var aynı soketi kullanmışlar.Bende şu an B450 Pro Max VDH var ancak değiştirmek istiyorum. DDR 5 yaparsam eğer ekran kartı ile işlemci değişmek zorunda mı? RAM'in değişeceğini biliyorum.
Ekran kartına değişimine gerek yok fakat işlemci değiştirmek zorundasınız.
Bana kalırsa anakart işlemci yükseltmesi yerine ekran kartını satıp 4070 , 4070 super geçilebilir.Peki kanka 3060 Ti 5600 16 RAM var sence nasıl daha bu geçen yaz aldım ekleme yapayım mı?
Bana kalırsa anakart işlemci yükseltmesi yerine ekran kartını satıp 4070, 4070 Super geçilebilir.
RTX 3060 sizi bir kaç sene daha idare eder. Benim size tavsiyem eğer yapabilirseniz okul harçlıklarınızın bir kısmını köşeye atın. Baktınız güzel bir sistem indirimi olur pchocasının yaptığı gibi babanıza söylersiniz üstünü de o tamamlar. Öyle bi ekran kartı ve anakart fiyatına alırsınız bilgisayarı.Peki bunu bugün için mi yapılmalı yoksa 2 3 yıl sonra al der misin?
Yani zaten özel okulda okuyorum. Babama yük olmak istemem. 10 sınfım şu an liseyi bitiriyim alırım zaten aklımda.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.