B450 sistemde 3200 MHz RAM kullanılmalı mı?

Şunu soruyorum ben. Mesela benim işlemcim R5 3600 normal hızı 3,6 istesem anakarttan 4,2 ye çekebiliyorum ama işlemcim çok ısındığı için 4,2 kapatıyorum 3,6 kullanıyorum. Aynı şekilde RAM içinde 2,4 den 3,2 çeksem belki zarar görecek çünkü RAM ısısına bakabileceiğimiz bir yer yok. O yüzden ne yapmalıyım bilmiyorum.

Hayır hayır. İşlemci için dediğiniz doğru evet. Oda şöyle, Eğer iyi bir hava sirkülasyonu sağlanmayıp işlemciyle gelen stok fan ile 4.2 GHz değerine çıkartırsanız bir de aşırı yük altında sürekli bir kullanım yapıyorsanız burada ısınma değerlerinin yükseleceği kesin. Onun içinde zaten diğer konularda da mutlaka görmüş olacağınız üzere stok fan soğutucusu o.c işleminde yeterli gelmeyebilir. Hava veya sıvı soğutma ile bunu önleyebilirsiniz.

İkinci sorunuza değinir isek; RAM için tam kararlı ve stabil gerekli hızda çalışması için 2400mhz'den 3600mhz'ye tam kararlı değerlere çıkartmanız sizin için en uygunu ve doğrusu olacaktır. Ram'lerinizden tam manasıyla yararlanacaksınız.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı