B450 Tomahawk Max EZ Debug LED Işıkları Yanıyor

Arkadaşlar sistemi yeni kurdum, açarken ilk önce attığım videodaki gibi ilk önce CPU LED'i yanıyor sonra VGA LED'i yanıyor ve değişik bir ses çıkıyor en son da Boot LED'i yanıyor ve bilgisayar açılıyor. Anakartın arkasındaki ışıklar hep yanıyor. BIOS'a girebildim ve Windows'u kurdum fakat her açılışta böyle yapıyor. Bunun sebebi nedir yardımcı olur musunuz? Şu an karşılaştığım sorun aygıt yöneticisinde PCI aygıtı olarak görünen chipset driverını AMD'nin sitesinden indirdiğim halde klasöre çıkartamamam. Yani Chipset driverını yükleyemiyorum. Daha oyun falan yüklemedim.
Sistemim:
AMD Ryzen 5 3600
MSI B450 Tomahawk Max
Corsair Vengeance LPX 2x8 3200MHz CL16
Sapphire Nitro+ RX 5700XT
Sharkoon SilentStorm Cool Zero 850W 80+ Gold

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam alakasız olacak ama sistemde kullandığınız soğutucu ne acaba ?

Arkadaki ışıklar RGB ışıklandırma, sen program indirmediğin için öyle kırmızı yanıyor :) İçin rahat etsin diye kendi anakartımın videosunu çektim atıyorum. :)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Aynen hocam. Diğer ledler aynı şekilde yanıyor. Teşekkürler hata varmış gibi geldi ses de çıkınca.
Hocam alakasız olacak ama sistemde kullandığınız soğutucu ne acaba ?
Arctic Freezer 34 eSportS normalde tek fanlı fakat ben bir fan daha alıp çift fan yaptım. Sonuçlarına daha bakamadım bile.

Ses neyden çıkıyor onu çözemedim ama, anlayamadım da sesi.
Yukarda bir arkadaş fandan olabilir dedi. Kasa fanlarında bir problem yok. Ekran kartından şüpheleniyorum ben de ama daha emin değilim.
Edit: Şimdi kontrol ettim ekran kartı da sessiz çalışıyor. Açılırken geliyor ses sadece anlayamadım ben de.

Aynen hocam. Diğer ledler aynı şekilde yanıyor. Teşekkürler hata varmış gibi geldi ses de çıkınca.

Arctic Freezer 34 eSportS normalde tek fanlı fakat ben bir fan daha alıp çift fan yaptım. Sonuçlarına daha bakamadım bile.
Bende tuf b450 pro gaming ile 3600 kullanıyorum ama stok soğutucu vasat ve baş ağrıtıyor sonuçları burdan paylaşırsanız sevinirim. Almayı düşündüğüm bir soğutucu teşekkür ederim.

Kardeşim bende de aynı anakart var ve sanırım sen anakarın official sayfasındaki yani resmi sayfasındaki utilities bölümünden mystic lights uygulmasını indirmediğin için standart kırmızı yanıyor.

Hele bir mystic lights uygulamasını indir bak ne ışıklar yanıyor;)

Bende aktif ettim alttaki logo yazısı aktif oluyor. Arkaplandaki ışıklar aktif olmadı onun için harici bir led mi takdınız acaba?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı