B450 vs. B550

Hocam bu sene kesinlikle gelmiycek ama seneye AM5 gelebilir DDR5 hakkında kesin bir bilgim yok.

Şu virüs hadisesi olmasaydı yeni AMD ekran kartlarıyla birlikte bir ihtimal AMD işlemcilerinde önümüzdeki ay içerisinden piyasaya sürülebileceği konuşuluyordu aylar öncesinden. Bir ihtimal sene sonuna veya 2021 hatta 2022 yılına sarkabilir. Bu süre zarfında 4 aylık meslek eğitimimi tamamlayıp sanırım ilk birkaç maaşla sistemi toplayacağım o günleri sabırla bekleyebilirim.

O zaman x570 veya b550 ye gerek yok iyi bi b450 alsam uzun süre idare eder.Am5 ve ddr5 gelmesi ne kadar zaman alır tahminen ?
B450 anakartlar 4. Nesil ryzen ları destekleyeceği için uzun süre idare eder diye düşünüyorum. Desteklediği mhz değerinin yüksek olmasına dikkat edin , düşük mhz değeri olan ramler yeni nesil işlemcileri besleyemeyebilir.

B450 anakartlar 4. nesil Ryzen'ları destekleyeceği için uzun süre idare eder diye düşünüyorum. Desteklediği MHz değerinin yüksek olmasına dikkat edin, düşük MHz değeri olan RAM'ler yeni nesil işlemcileri besleyemeyebilir.

B450 GAMING Plus Max 4133MHz alabilirsiniz.

İşlemci ; R5 3600
Ekran Kartı ; 1660 GAMİNG X
Anakart ; B450M S2H bir sistem sizce nasıl, kaç yıl ömürlüdür ?

şimdilik o.c. yapmayı düşünmüyorum ileride düşünebilirim o yüzden
Şimdi 1000 lira verip TUF - GAMİNG PLUS - TOMAHAWK alana kadar 550 liraya S2H alıp ileride B550 ile güncelleme yapıyım diyorum HATA mı yapıyorum ?

İşlemci; R5 3600.
Ekran kartı; 1660 Gaming X.
Anakart; B450M S2H bir sistem sizce nasıl, kaç yıl ömürlüdür?

Şimdilik o.c. Yapmayı düşünmüyorum ileride düşünebilirim o yüzden.
Şimdi 1000 lira verip TUF - Gaming Plus - Tomahawk alana kadar 550 liraya S2H alıp ileride B550 ile güncelleme yapıyım diyorum hata mı yapıyorum?

Haklısın ama ben B550 beklemem daha iyi olur.

İşlemcinin siparişini verdim Ryzen 5 3600x
Ram olarak buna karar verdim Corsair 3200 Mhz
Geriye sadece anakart kaldı B550'ler çıksın ona göre hareket edeceğim.
Team marka 64 gb Ssd'im var ama ekstra olarak Samsung 970 evo plus 250gb'da alabilirim.

Overclock yapmayacağım.Ekstra olarak soğutucu almama gerek var mı ? (Sıvı soğutucu veya fanlı) Yoksa içinden çıkan stok soğutucu yeterli olur mu ?

İşlemcinin siparişini verdim Ryzen 5 3600X.
RAM olarak buna karar verdim Corsair 3200 Mhz
Geriye sadece anakart kaldı B550'ler çıksın ona göre hareket edeceğim.
Team marka 64 GB SSD'im var ama ekstra olarak Samsung 970 Evo Plus 250GB'da alabilirim.

Overclock yapmayacağım. Ekstra olarak soğutucu almama gerek var mı? (Sıvı soğutucu veya fanlı) yoksa içinden çıkan stok soğutucu yeterli olur mu?

3600X soğutucusu o kadar kötü değil ama overclock yapacaksanız bir sıvı soğutma veya kule tipi soğutucu alırsanız iyi olur.

İçinden çıkacak soğutucu 3600 göre bloğu daha iyi.

3600X soğutucusu o kadar kötü değil ama overclock yapacaksanız bir sıvı soğutma veya kule tipi soğutucu alırsanız iyi olur.

İçinden çıkacak soğutucu 3600 göre bloğu daha iyi.

Bende 3700X almayı düşünüyorum ve OC yapmayacağım, işlemci soğutucu almakta istemiyorum. Bildiğime göre 3700X stok fanı 3600X stok fanına göre daha gelişmiş bir üst segmen. Bu yüzden 3700X stok soğutucusu yeterli olur mu? Önerir misiniz?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı