B450M-A PRO ve R5 3500X nasıldır?

Daha fazla  
Arkadaşlar, şu an sahip olduğum işlemci i7-6700K, anakart ise MSI Z170A PRO. İşlemci ve anakart yenilemeyi düşünüyorum.

Adsız.png

Bu ikili sizce nasıl?

Arkadaşlar, şu an sahip olduğum işlemci i7-6700K, anakart ise MSI Z170A PRO. İşlemci ve anakart yenilemeyi düşünüyorum.

Eki Görüntüle 812520

Bu ikili sizce nasıl?
Bence güzel fakat ordan almanızı tavsiye etmem. Bide PC'nizi çoklu amaç için kullanacaksanız stok soğutucu yerine ayriyetten soğutucu almanızı tavsiye ederim.

Eki Görüntüle 812520

Bu ikili sizce nasıl?
Asus B450M-PRO tercih etseniz daha güzel olur. İşlemci birkaç yıl sonra overclock etmek isterseniz B450M çipsetten biraz daha fazla overclock performansı verecektir ve benim görüşümü sorarsan Asus anakart, tüm anakartlardan biraz daha sağlam gibi geliyor. :)

Benim tavsiyem anakartı bütçeni zorlayıp 500 serisi almam yönünde olur. İleriye dönük çok rahatlarsın. Anakart değiştirme gibi bir derdin olmaz yıllarca.

Hocam, çok fazla fark olmaz. Anakart olarak B450M-A Pro Max tavsiye etmem. B450 S2H bile daha iyi.

Eki Görüntüle 812520

Bu ikili sizce nasıl?

Bence bu tarz bir değişikliliğe hiç gerek yok boşa para harcamak gibi bir şey. Kullandığınız işlemci eski olsa da performansı R5 3500X'e çok yakın 120FPS alırken 125 FPS almak için böyle bir değişiklilik gereksiz gördüm açıkcası fikir sizin. İlla ki bir değişiklik yapmak istiyorsanız şu anda fiyatını 1350 TL olan i5-10400F tercih edebilirsiniz. 3500X'den daha performanslı bir işlemcidir. Anakart ise tercihinize göre düşük bütceyle H410M veya H460M olabilir karar sizin.

Arkadaşlar iyi diyorsunuz fakat 4 yıllık bir işlemci ve anakart, 2.elden satıp üstüne para koyup daha güncel parçalara geçmek istiyorum. Yaza doğruda ekran kartını güncellemeyi planlıyorum. Şuan GTX 1070 var.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı