B450M GAMING Plus mavi ekran

boccereco

Centipat
Arkadaşlar merhaba, son zamanlarda oyunlarda arada sırada mavi ekran alıyorum, bazen de ekran gidiyor ama PC çalışıyor; rest atmak zorunda kalıyorum. Bu durumun sıklığı günde bir defa ya da iki günde bir şeklinde. Ayrıca bu durumu RAM'lerimi değişince başıma gelmeye başladı. 8+8 2400 MHz'den, 16+16 3600 MHz'ye çıkardım. Aşağıdaki sistemim güncel, anakartın çekebileceği şekilde 3333 MHz'ye çıkartıyorum, çıkartınca arada bahsettiğim hatayı veriyor. 3600A çıkarsam zaten hiç açılmıyor :) Ama hiç frekansları yükseltmediğimde XMP'yi açmadığımda sıkıntı yok. Sizce durum nedir?

Sistemim:
İşlemci: AMD Ryzen 5 2600 3.4GHz | Anakart: MSI B450M GAMING Plus 3466MHz (OC) DDR4 | RAM: G.Skill Trident Z Neo 32 GB (2x16) DDR4 3600 MHz | Ekran Kartı: Sapphire RX5700 XT Nitro + | SSD: James Donkey 240 GB SATA 3 | Kasa: Thermaltake V200 TG 600W 80+ RGB Mid-Tower | Monitör: AOC G2778VQ 27" 75 Hz 1ms FreeSync

Son düzenleyen: Moderatör:
3600 MHz Ryzen 2000 serisi için biraz yüksek. Ryzen 3000 olsa OK derdim. Anakart veya işlemci bu frekansı kaldırmıyor gibi.

BIOS'u daima güncel tutun. Olmazsa frekans düşürün biraz.

Bir de ekran gitme sorunu genelde ekran kartı kaynaklıdır ki ekran kartınız hem RX 5700, hem de Sapphire!

en büyük günah.jpg

3600 MHz Ryzen 2000 serisi için biraz yüksek. Ryzen 3000 olsa OK derdim. Anakart veya işlemci bu frekansı kaldırmıyor gibi.

BIOS'u daima güncel tutun. Olmazsa frekans düşürün biraz.

Bir de ekran gitme sorunu genelde ekran kartı kaynaklıdır ki ekran kartınız hem RX 5700, hem de Sapphire!

eyvah eyvah, güya çok araştırdım o ekran kartını. kapanma sorunu ile ilgili bir bilgi görememiştim :( Daha çok ısınma problemleri vardı, saphire in soğutma bloğu iyi diye aldım, sıkıntı da yok o yönde ama demek kapanma sorunu da oluyormuş :( tüm sürücüleri her ay başı kontrol etmeye çalışıyorum.

Sistemde herhangi bir problem varsa driver sapıtıyor. RAM frekanslarını biraz düşürün ve stabilitesini test edin. 2933MHz veya 3200MHz yapabilirsiniz. Ekran gitme sorunu çok yüksek ihtimal bundan kaynaklı. Yine düzelmezse bildirirsiniz.

Sistemde herhangi bir problem varsa driver sapıtıyor. RAM frekanslarını biraz düşürün ve stabilitesini test edin. 2933MHz veya 3200MHz yapabilirsiniz. Ekran gitme sorunu çok yüksek ihtimal bundan kaynaklı. Yine düzelmezse bildirirsiniz.
3000 mhz altına indirdiğimde hiç bir sıkıntım yok. muhtemelen ve benim de önceden beri tahmin ettiğim ki @Recep Baltaş da bunu doğruladı, anakart veya işlemci yetemiyor. Olmadı değişime gidicem anakart (OC)4400mhzden başlayarak. İşlemciyi hiç düşünmemiştim yetememe durumunu.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı