B450M Plus sistem mavi ekran

İşletim sistemi
Windows 10

Nyymphadora

Decapat
Merhaba,
Bilgisayarımı her açtığımda önce mavi ekran hatası alıyorum daha sonra reset atıp yeniden açılıyor sonrasında bir sorun olmadan devam ediyor. Yaklaşık bir haftadır bu şekilde. Ek olarak değişik olan tek şey, bir keresinde açılırken hata vermedi ama açıldıktan sonra masaüstüne uygulamalar gelmedi ve ekran yanıp sönmeye başladı sonra yine reset attım.

Ekteki görselde 5 adet minidumb dosyası var fakat Drive'a sadece birini koyabildim diğerleri için okuma hatası veriyor ve eklemiyor.

Ek bilgi: Bu durum BIOS'tan RAM'lerimi ayarladıktan sonra oldu. Bellek kullanımında 3200MHz olarak görünmüyordu anakarttaki profille 3200MHz'e çektim.
Anakart: ASUS TUF Gaming B450M PLUS.
RAM: G.Skill Ripjaws V siyah 16 GB (2x8GB) 3200MHz DDR4

Teşekkürler.

Dosya Ekleri

• Minidumb.PNG
    Minidumb.PNG
    4,8 KB · Görüntüleme: 139
Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartımla uyumlu olduğunu düşünerek bu ramleri almıştım, bu hatayı yaşama sebebi uyumsuzluk mudur yoksa uyumlu bir ram dahi olsa arızalıysa bu hatayı verir mi? ASUS TUF Gaming B450M PLUS ile uyumlu önerebileceğiniz dual kit ram var mıdır?

Ya siz de RAM ayarları ile oynadığınızı belirtmişsiniz. XMP profilini bulup kapatın ki sanırsam o profil açık. Profili kapattıktan sonra son bir test daha yapın ve onun da raporunu paylaşın. Sonrasına bakarız artık.

Kontrol ettim XMP açık, bu şekilde kullanmak istiyorum fakat bu hatayı alıyorum o zaman yeni ram şart sanırım? 2133 yerine 3200'de kullanmak istiyorum da o nedenle bu hatayı alıyorum sanırım.
Mesajınızı şimdi gördüm tamamdır kapatıp bir daha test yapıcam
Ya siz de RAM ayarları ile oynadığınızı belirtmişsiniz. XMP profilini bulup kapatın ki sanırsam o profil açık. Profili kapattıktan sonra son bir test daha yapın ve onun da raporunu paylaşın. Sonrasına bakarız artık.

Merhaba,

XMP kapalı halde (2133Mhz) yapılan test sonuçları,

cevabım ulaştı mı size acaba?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı