Çözüldü B450M K-ıı anakarta M.2 SSD nasıl takılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Giorno Giovanna

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 2060 R5 3500
B450M K-ıı anakartım var ve Kioxia M.2 NVMe SSD aldım fakat nasıl takacağımı bilmiyorum ilk defa takacağım. Yardımcı olur musunuz?
Ekran kartını söktüm.

Dosya Ekleri

• IMG_20240626_183645.jpg
    IMG_20240626_183645.jpg
    222,3 KB · Görüntüleme: 72
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Aparatın ucunu M.2 SSD yuvasının solunda kalan deliklerden SSD'nize uygun olana takın (sanırım en soldaki olacak) ardından M.2 SSD'yi yuvasına yerleştirin ve ucunu aparatın üstüne gelecek şekilde hafifce bastırın. Ardından aparatın vidaya benzeyen bir yere girmesi gereken kısmını alıp aparatın anakart üzerine taktiğiniz kısmının içine sokun ve SSD'i sabitleyecek şekilde yarım tur döndürün. SSD yerinden oynamıyorsa işlem tamam demektir.
Anakart kutusunda M.2 vidası olması gerekiyor. Vidayı takmak için şu adımları izleyin:
1- M.2 SSD'yi yavaşça sokete taktıktan sonra, üzerine hafifçe bastırın.
2- Basılı tutmaya, devam edin. Bir vida deliği olacak.
3- Ardından, vidayı deliğe takın.

Anakart kutusunda M.2 vidası olması gerekiyor. Vidayı takmak için şu adımları izleyin:
1- M.2 SSD'yi yavaşça sokete taktıktan sonra, üzerine hafifçe bastırın.
2- Basılı tutmaya, devam edin. Bir vida deliği olacak.
3- Ardından, vidayı deliğe takın.

Vida yok.

Eki Görüntüle 2233365

Resimde işaretlediğim slota uygun bir şekilde yerleştir çok zorlama hafifçe tak sonra vidasını çok sıkmadan yerleştir çok sıkıştırma
Vida yok çıkmadı kutudan.

Anakart kutusu demişsiniz görmedim anakartın kutusuna bakayım.

Asusun bu modelinde sanırsam vida yerine plastik bir aparat oluyor mantık aynı sadece vida yerine onu takıyorsunuz
Dediğniz aparat bu mu

Evet var

Nasıl kullanacağım bu aparatı anlayamadım.

Dosya Ekleri

• IMG_20240626_190526.jpg
    IMG_20240626_190526.jpg
    161,7 KB · Görüntüleme: 34
Hocam çarpraz bir şekilde yerine takın yani diğer ucu, anakartdan 3-4 parmak yukarıda olacak şekilde yuvaya oturtun ve diğer ucunu aşağıya doğru çekin yerine oturduktan sonra. Anakartdam çıkan vida ile de sabtileyin. Fazla sıkmayın yalnız vidayı.

Değil hocam, yarım santim kadar küçücük bir vida olması lazım.

Hocam çarpraz bir şekilde yerine takın yani diğer ucu, anakartdan 3-4 parmak yukarıda olacak şekilde yuvaya oturtun ve diğer ucunu aşağıya doğru çekin yerine oturduktan sonra. Anakartdam çıkan vida ile de sabtileyin. Fazla sıkmayın yalnız vidayı.

Değil hocam, yarım santim kadar küçücük bir vida olması lazım.
Ama belki sizin anakartınıza farklı bir şekilde dediğiniz parça ile takılıyordur.

Aparatın ucunu M.2 SSD yuvasının solunda kalan deliklerden SSD'nize uygun olana takın (sanırım en soldaki olacak) ardından M.2 SSD'yi yuvasına yerleştirin ve ucunu aparatın üstüne gelecek şekilde hafifce bastırın. Ardından aparatın vidaya benzeyen bir yere girmesi gereken kısmını alıp aparatın anakart üzerine taktiğiniz kısmının içine sokun ve SSD'i sabitleyecek şekilde yarım tur döndürün. SSD yerinden oynamıyorsa işlem tamam demektir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Taktım ama ucu hafifçe oynuyor sıkıntı olur mu?

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı