B450M-K sistem ADATA XPG SSD'yi görmüyor

Doğukan Serin

Femtopat
Arkadaşlar merhaba.
4 gün önce yaşadığım bir soruna hala çözüm bulamadım. Masaüstü bilgisayarımda Adata XPG SX6000 256GB NVMe M.2 SSD kullanıyorum.

Olay şöyle oldu. Bundan 4 gün önce bilgisayarımı normal bir şekilde kullanırken restart atma ihtiyacı duydum ve bilgisayarı yeniden başlattım. Daha sonra sistem SSD'ye kurulu olmasına rağmen yaklaşık 4-5 dakika bekledim ve bilgisayar bir türlü açılmadı. Ben de güç tuşuna basılı tutarak kapattım. Sonra yeniden açmaya çalıştım ve yine bir o kadar bekledikten sonra bu sefer yeniden başlatıp BIOS'a girdim ve BIOS'ta da SSD'mi göremedim. Sistemde 1 SSD, 2 HDD kullanıyorum. HDD'lerin ikisi de vardı fakat SSD yoktu.

Daha sonra sistemi güçten çekip içini açtım. Ekran kartını söküp SSD'yi çıkardım, herhangi bir sıkıntı görünmüyordu, yerinden de çıkmamıştı zaten. Daha sonra yeniden taktım fakat BIOS'ta yine SSD'yi göremedim. Durum böyle olunca UEFI belleği ile HDD'lerimden birine temiz bir Windows 10 Pro kurdum. Sistem açıldıktan sonra "Disk Yöneticisi"ni kontrol ettim fakat yine SSD'yi göremedim.

Kısacası ne bilgisayarda ne de BIOS'ta M.2 SSD'mi göremiyorum. Bir türlü çözüm bulamadım yardımcı olursanız çok seviririm.

Sistem Özelliklerim:
Ekran Kartı: MSI GeForce RTX 2060 Ventus XS 6GB OC
İşlemci: AMD Ryzen 5 3600 Soket AM4+
Anakart: ASUS Prime B450M-K DDR4 4400MHz (O.C) M.2
RAM: G.SKILL 16GB (2x8GB) RipjawsV DDR4 3200MHz CL16
Kasa: Cooler Master Masterbox MB311L 600W
SSD: Adata XPG SX6000 256GB NVMe M.2
HDD 1: 2 TB WD
HDD 2: 1 TB Seagate

ssd.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler