Çözüldü B450M Mortar Max CMK8GX4M1E3200C16 RAM uyumluluğu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

BBAAPP6262

Decapat
Alacağım belleğin kodu: CMK8GX4M1E3200C16 fakat B450M Mortar Max destek listesinde yok. Aynı belleğin çift olanı (CMK16GX4M2E3200C16) var. Tekli olanı alsam 2, 3 ay sonra aynısından bir tane daha alsam uyumsuzluk çıkartır mı?

Çözüm
Çıkartmaz. Uyumluluk listesi sınırlı oluyor, ona dikkat etmenize pek gerek yok.

Yalnız, aynısından bir tane daha alınca sıkıntı çıkma ihtimali var. Bazen uyuşmuyorlar. Kit olarak almak daha mantıklı o yüzden.
Çıkartmaz. Uyumluluk listesi sınırlı oluyor, ona dikkat etmenize pek gerek yok.

Yalnız, aynısından bir tane daha alınca sıkıntı çıkma ihtimali var. Bazen uyuşmuyorlar. Kit olarak almak daha mantıklı o yüzden.

Çözüm
Kesin bir şey söylemek mümkün değil maalesef. Risk olduğunu bilebiliyoruz sadece.

Selam bende destek listesinde bulunmayan CMK8GX4M1D3000C16 kodlu RAM'i kullanıyorum. Bende senin gibi ilk 8 GB alıp sonra tekrar bir 8 GB RAM daha aldım. Şu an 3200MHz 16-18-18-18-36CL OC şeklinde kullanıyorum. Ben şuana kadar bu 2 Single kit RAM'lerden bir sorun yaşamadım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı