B450M Mortar Max RGB kontrolü nasıl yapılır?

Yer
İzmir - KARŞIYAKA
Daha fazla  
Meslek
Gemi İnşaatı / Makina Mühendisliği
Selamlar arkadaşlar. MSI B450M Mortar Max anakartım var. Bu anakartın üzerinde 4 pin RGB çıkışı var. Kendinizde kontrol ederseniz doğru mu diye sevinirim. Üzerinde ise arkadasın da yanan RGB LED mevcut. Üzerindeki sokete şerit 4 pin RGB LED takabilir miyim? Bunlar arkasında ki ile eş zamanlı yanabiliyormuş.

Rgb şerit led takarsanız MSI Mystic Light uygulamasından eş zamanlı ayarlayabilirsiniz. Kartın sol alt tarafında JRGB diye 4 pinli çıkış var oraya yakabilirsiniz. Bu sitede de yazıyor: B450 MORTAR MAX | Motherboard | MSI Global Sitede aşağı inip Mystic lighta basın orada bahsediyor.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2021-08-01 175638.png
    Ekran görüntüsü 2021-08-01 175638.png
    789,2 KB · Görüntüleme: 186
Rgb şerit led takarsanız MSI Mystic Light uygulamasından eş zamanlı ayarlayabilirsiniz. Kartın sol alt tarafında JRGB diye 4 pinli çıkış var oraya yakabilirsiniz. Bu sitede de yazıyor: B450 MORTAR MAX | Motherboard | MSI Global Sitede aşağı inip Mystic lighta basın orada bahsediyor.
JRGB pin başlığı, tek renk gösteren 3 metreye kadar 5050 RGB LED şeritler için maksimum 3A(12V) güç kaynağı sağlar. Diye açıklama yapılmış. Bu 5050 LED benim söylediğim LED ler oluyor değil mi ? Çalışmaması durumunda anakarta zarar verirmiyim ?

Şu videoda 5050 rgb ledin ne olduğundan bahsediyor izlerseniz anlarsınız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Çalışmaması durumunda pek sıkıntı olucağını sanmıyorum eğer çalışmıyorsa yüksek ihtimalle led bozuktur bu konuda da zaten arkadaşlar demiş:

Bir de takıtığınız şerit led tamamen tek renk yanıcaktır tek renkten kastım gökkuşağı efekti yapamazsınız MSI sitesinde yazdığı gibi bütün led seçtiğiniz tek rengi vericektir.

Şu videoda 5050 rgb ledin ne olduğundan bahsediyor izlerseniz anlarsınız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Çalışmaması durumunda pek sıkıntı olucağını sanmıyorum eğer çalışmıyorsa yüksek ihtimalle led bozuktur bu konuda da zaten arkadaşlar demiş:

Bir de takıtığınız şerit led tamamen tek renk yanıcaktır tek renkten kastım gökkuşağı efekti yapamazsınız MSI sitesinde yazdığı gibi bütün led seçtiğiniz tek rengi vericektir.

Hocam elimdeki 5050 3 çipli galiba oluyor silikonlu bir model. Odamdaki diğer tavan LED bağlantısına bakarak bağladım sorunsuz çalıştı. Üstelik tek renkte değil yani program izin verdiği kadarıyla anakart arkasında ki RGB ler ile birlikte eş zamanlı olarak anı efekti veriyorlar.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı