B450M Mortar vs B450 Tomahawk

M.U.M

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
MSI B450M Mortar: 500 TL.
MSI B450 Tomahawk: 620 TL.
Olsa hangisini alırdınız?

Son düzenleyen: Moderatör:
Mortar'da daha fazla M.2 slotu, daha fazla USB portu, daha fazla SATA portu olduğu için (mATX olmasına rağmen) bana daha üst düzey bir anakartmış izlenimi veriyor açıkçası.

Öyle düşünmemek lazım bence, kağıt üzerinde Mortar daha avantajlı gibi geldi bana.
Tomahawk daha iyi VRM'lere sahip, bunu VRM sıcaklık karşılaştırmalarına göre söylüyorum. Anakart sadece M.2 yuvasına, USB portuna bakarak değerlendirilmemeli. VRM sıcaklıkları ve güç aktarım parçaları daha önemli. Mortar'da bu güç aktarım parçaları birbirine daha yakın konulmak zorunda olduğu için daha fazla ısınıyor.
Tomahawk daha iyi VRM'lere sahip, bunu VRM sıcaklık karşılaştırmalarına göre söylüyorum. Anakart sadece M.2 yuvasına, USB portuna bakarak değerlendirilmemeli. VRM sıcaklıkları ve güç aktarım parçaları daha önemli. Mortar'da bu güç aktarım parçaları birbirine daha yakın konulmak zorunda olduğu için daha fazla ısınıyor.
Bu videodan B450 kartların arasındaki karşılaştırmayı görebilirsiniz. En iyi B450 kartlar olarak MSI B450I , Tomahawk ve B450M Mortar koyulmuş.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videodan B450 kartların arasındaki karşılaştırmayı görebilirsiniz. En iyi B450 kartlar olarak MSI B450'i, Tomahawk ve B450M Mortar koyulmuş.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Cevap için teşekkürler ancak bir noktayı düzeltmem lazım. Tabii ki USB port sayısına göre vesaire anakartın kalitesinin anlaşılmayacağını biliyorum, sadece aynı markanın ürettiği benzer modeller olduğundan ötürü Mortar daha iyi izlenimi yarattı bende. Daha iyi olduğunu iddia etmek amacıyla söylemedim yani.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı