B450M-PLUS II OC ile kaç MHz RAM destekliyor?

mr.emreturan

Decapat
Daha fazla  
Merhabalar. Bir bilgisayar topluyorum, işlemci olarak AMD Ryzen 7 3700X alacağım ve bu işlemciyle uyumlu bir anakart arıyordum.

ASUS TUF Gaming B450M-PLUS II AMD B450 Soket AM4 DDR4 4400MHz(O.C.) M.2

Bu anakartın R7 3700X için güzel olduğunu düşünüyorum ancak bellek olarak da 2x8 GB 3000 ya da 3200 MHz değerlerinde çalışan RAM almayı düşünüyorum.
Anakartın özelliklerinde maksimum 2666 MHz desteklediği yazıyor ama aynı zamanda "4400 MHz (O.C.)" ifadesi de bulunmakta. Yani bu anakart fabrika çıkışlı olarak 4400 MHz'e kadar RAM destekliyor mu? Yoksa kendim anakartı aldıktan sonra overclock ile 4400'e mi arttırmam gerekiyor?

Teşekkür ederim.

Yorumunuz için teşekkürler. 2666 MHz RAM'i overclock ile arttırmak gibi bir durum zaten yok. Sadece şunu öğrenmek istiyordum, 3000 MHz bir RAM alırsam bu anakartta çalışır mı?
Eğer anakartınız kendisi yapmaz ise kendiniz OC ile 4400 yapacaksınız. Bunun için 4400 MHz bir RAM gerekiyor.
Kesinlikle 4400 MHz mi olması gerekiyor RAM'in? Daha düşük bir değer olamaz mı?
Mesela bu RAM çalışmaz mı?

Yorumunuz için teşekkürler. 2666 MHz RAM'i overclock ile arttırmak gibi bir durum zaten yok. Sadece şunu öğrenmek istiyordum, 3000 MHz bir RAM alırsam bu anakartta çalışır mı?

Sadece 4400 için geçerli değil. OC ibaresi olan diğer değerler içinde geçerlidir. 3000 MHz bir RAM alırsanız 2666/2400/2133 MHz da çalışır. Onu yine OC yapıp 3000 MHz'e çıkartmanız gerekir.

Mesela bu RAM çalışmaz mı?
Çalışır.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı