Çözüldü B450M Pro M2 sistemde bir uzun iki kısa bip sesi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Remexia

Kilopat
Daha fazla  
Selamlar herkese. Enterasan bir durumla karşınızdayım. Belki başına gelen, ya da çözümü bilen vardır :) Sabah yeni monitör bağladım bilgisayara. Herhangi hiçbir sıkıntısı yok kullanıyorum. Fakat bilgisayar açılırken bir uzun iki kısa bip sesi veriyor. Ekran kartı arızası olduğu söyleniyor ama bilgisayar açılıyor herhangi bir sorun yok. Monitöre vesaire ekran geliyor hiçbir problem yok. Sizce sorun neden kaynaklı olabilir? Eski monitörümde bu sesi vermiyor. Eski monitörüm DVI ile bağlıydı. Şu anki monitörümü DP kablosu ile bağlıyorum. Anlayamadım bir türlü :)

Anakart: MSI B450M Pro M2
Ekran kartı: MSI GTX970 Gaming
İşlemci: Ryzen 5 3500X
Monitör: LG UltraGear 24GN650-B

Şimdiden teşekkür ederim herkese :)

Çözüm
Şimdi kabloyu ters çevireceğim. Kilit mekanizmalarını da kontrol edip döneceğim.
Maalesef düzelmedi. Çok enterasan bir sorun. Eski monitör ile biosa girmeyi deneyeceğim şimdi.
Tekrar herkese merhaba. Sorunu çözdüm. Sorun DP port ayarını 1.4'ten 1.1'e çekmemle düzeldi.(Bu ayarı monitör ayarlarından monitör tuşlarını kullanarak yapabilirsiniz eğer sorunu yaşayan herhangi bir arkadaş olursa.) Ayrıca BIOS'a da girebiliyorum şuanda bilginiz olsun. Yine Technopat formundan şu konu vasıtasıyla çözdüm: BIOS'a Display Port ile girilmiyor

İlginiz ve alakanız için teşekkür ederim arkadaşlar. Konu çözülmüştür kapatılmasını talep ediyorum. :)
Hayır ekran kartına takılı, sadece sistemi yeniden başlattım. BIOS'a girmek için tuşları denedim olmadı, Windows'tan gelişmiş başlangıcı denedim yine başarısız oldu. Siyah ekranda bekliyor :)
Sadece monitörü değiştirmek buna yol açmaz diye düşünüyorum. DP portunda ya da kabloda sorun olabilir. Kablonun kilit mekanizması var, tam oturtamamış da olabilirsin. Bip sesleri devam ediyor mu?

Şimdi kabloyu ters çevireceğim. Kilit mekanizmalarını da kontrol edip döneceğim.
Maalesef düzelmedi. Çok enterasan bir sorun. Eski monitör ile biosa girmeyi deneyeceğim şimdi.
Tekrar herkese merhaba. Sorunu çözdüm. Sorun DP port ayarını 1.4'ten 1.1'e çekmemle düzeldi.(Bu ayarı monitör ayarlarından monitör tuşlarını kullanarak yapabilirsiniz eğer sorunu yaşayan herhangi bir arkadaş olursa.) Ayrıca BIOS'a da girebiliyorum şuanda bilginiz olsun. Yine Technopat formundan şu konu vasıtasıyla çözdüm: BIOS'a Display Port ile girilmiyor

İlginiz ve alakanız için teşekkür ederim arkadaşlar. Konu çözülmüştür kapatılmasını talep ediyorum. :)

Son düzenleme:
Çözüm
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı