B450M S2H BIOS Güncellemesi

LE7ELS*

Kilopat
Katılım
18 Mart 2016
Mesajlar
47
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle herkese iyi forumlar. Daha önce açılan benzer konuları gördüm fakat güncel ve işime yarayacak şekilde bir yararı bana dokunmadığı için yeni konu açmak durumunda kaldım. Sayın forum sakinleri, ben yeni bir PC topladım. İşlemcimi R5 3500X, anakartımı ise linkini bırakacağım üzere Gigabyte'ın B450M-S2H modelini şu siteden satın aldım:


İnternetten edindiğim bilgiler ışığında FreeDOS'tan Windows 10 kurulumuna geçerken BIOS güncellemesi yapmam gerektiği, aksi takdirde Windows kurulumumda ileri yönelik hatalar alabileceğim söylendi. (Mavi ekran vs.) fakat şöyle bir durum var bu BIOS güncellemesi kademeli şekilde ilerliyormuş atıyorum X30'u kurmak için. Önce X25'i kurmam gerekiyormuş. Bir de forumda arkadaşlar BIOS'u 3. nesil AMD işlemcileri desteklemeyecek bir versiyona düşürme konusundan bahsetmişler bu da beni biraz ürküttü. Ben yarın kargodan gelen PSU'm ile birlikte sistemi toplayacağım henüz açamadığım için içindeki BIOS versiyonu hakkında maalesef bir fikrim yok. Bu yüzden bana yönergeler halinde yardımcı olur musunuz, bir de gerekli sürümleri aynı anda bir flash bellekte bulundurup sırasıyla güncellemek mi daha mantıklı yoksa her güncellemeden sonra flash belleği biçimlendirip bir sonrakini mi yüklemeliyim? Bir karışıklık olmasın diye sistemimin diğer parçalarını ve anakartın baktığım Support sitesini buraya iliştiriyorum. Değerli vaktiniz için çok teşekkür ederim.


Gigabyte B450M S2H.
Corsair Vengeance 2x8GB.
Sapphire Nitro+ RX 5500XT 8 GB.
AMD Ryzen 5 3500X.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS sürümü F40 ve üstüyse sorun yok. Eğer F40 sürümünün altında ise BIOS güncellemesi için Ryzen 3000 serisinden daha eski bir işlemci kullanıp BIOS güncellemen gerekiyor.
 

Geri
Yukarı