B450M-S2H çift RAM takınca ekran gelmiyor

Makaleler
16
Yer
İzmir
RAM
Adata 2x8, 2400Mhz, 3200Mhz, CL 16
SSD veya HDD modeli
Adata Su650 240GB
Ekran kartı
AMD RX570 ITX
Anakart
GIGABYTE B450M-S2H
İşlemci
R3 3100
Arkadaşlar selam 2.RAM slotuna RAM taktığımda ekran gelmiyor. Önceden çift RAM kullanıyordum 1x8 2400MHz ve 1x8 3200MHz şeklinde. 2 RAM de 1.slota takınca çalışıyor ama 2.slota takınca çalışmıyor. İşlemci macunu değiştirdiğimden sonra böyle oldu.

Edit: Her şeyi taktıktan sonra görüntü gelmiyordu PC kapanmıyordu tam hatırlamıyorum ama PC açık iken RAM takmayı denemiş olabilirim :( ondan kaynaklı olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bazı tecrübeler acı olaylarla kazanılıyor maalesef. PC kapalı ama prizdeyken bile RAM takmak sakıncalıdır. Kısa devre olasılığı çok yüksektir. RAM slotuna veya bir bileşene zarar vermiş olabilirsiniz. Geçmiş olsun.
PC kapalı ama prizdeyken RAM takmak nasıl sakıncalı olabilir ki?

Arkadaşlar selam 2.RAM slotuna RAM taktığımda ekran gelmiyor. Önceden çift RAM kullanıyordum 1x8 2400MHz ve 1x8 3200MHz şeklinde. 2 RAM de 1.slota takınca çalışıyor ama 2.slota takınca çalışmıyor. İşlemci macunu değiştirdiğimden sonra böyle oldu.

Edit: Her şeyi taktıktan sonra görüntü gelmiyordu PC kapanmıyordu tam hatırlamıyorum ama PC açık iken RAM takmayı denemiş olabilirim :( ondan kaynaklı olabilir mi?
2 seçenek var. Ya manuel olarak frekans ve timing girip bu durumdan kurtulabilirsin. Ya da çift kanalda bir problem var(işlemci ya da anakart).

BIOS resetlediğin halde çift RAM takılı olsa bile ekran gelmiyor mu?

RAM'lerin alt tarafını silgi ile silip iki RAM'i de iki slotta tek tek deneyin. Sonrasında iki RAM'de tek başına iki slotta çalıştıktan sonra ikisini tekrar beraber takmayı deneyin hocam.

Hocam 1.slotta çalışıyor RAM ama 2 de çalışmıyor :(

Arkadaşlar 2.RAM slotu yanmış :( teşekkürler herkese konu kapanabilir. Benim gibi PC açık iken RAM takmayın.

PC kapalı ama prizdeyken RAM takmak nasıl sakıncalı olabilir ki?

PC kapalı dahi olsa prize takılı ise elektrik bileşenlere gitmeye devam eder. Buna kapattığınız PC'nin kulaklığının veya klavyesinin ışıklarının yanmaya devam etmesi örnek gösterilebilir. Yüksek bir akım değildir fakat nihayetinde anakarta bir işlem yapılırsa sök tak gibi sürtünme eyleminde statik kuvvet meydana gelebilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı