Arkadaşlar selam 2.RAM slotuna RAM taktığımda ekran gelmiyor. Önceden çift RAM kullanıyordum 1x8 2400MHz ve 1x8 3200MHz şeklinde. 2 RAM de 1.slota takınca çalışıyor ama 2.slota takınca çalışmıyor. İşlemci macunu değiştirdiğimden sonra böyle oldu.
Edit: Her şeyi taktıktan sonra görüntü gelmiyordu PC kapanmıyordu tam hatırlamıyorum ama PC açık iken RAM takmayı denemiş olabilirim ondan kaynaklı olabilir mi?
PC kapalı dahi olsa prize takılı ise elektrik bileşenlere gitmeye devam eder. Buna kapattığınız PC'nin kulaklığının veya klavyesinin ışıklarının yanmaya devam etmesi örnek gösterilebilir. Yüksek bir akım değildir fakat nihayetinde anakarta bir işlem yapılırsa sök tak gibi sürtünme eyleminde statik kuvvet meydana gelebilir.
PC kapalı olduğunda sadece güç kaynağının kapasitörlerindeki elektrik boşalana kadar elektrik gitmeye devam eder. Bu da yaklaşık max 10-15 saniye civarıdır. Biraz mit senin dediğin olay.
PC kapalı olduğunda sadece güç kaynağının kapasitörlerindeki elektrik boşalana kadar elektrik gitmeye devam eder. Bu da yaklaşık max 10-15 saniye civarıdır. Biraz mit senin dediğin olay.
Anladım, temizlik sonrası bazen bende de RAM kaynaklı böyle çalışmama durumu oluyordu da dediğim işlemi yapıp tek tek iki RAM ile BIOS'a girip XMP kapatıp sonra iki RAM'i birlikte çalıştırıp tekrar XMP açarak kullanmaya devam ediyordum. Ama 2. Slotta hiçbir şekilde RAM'ler çalışmıyorsa geçmiş olsun.