B450M S2H ses çıkışı yongası yandı

duaween

Hectopat
Daha fazla  
RAM
Team T-Force 8x2 3000MHz RAM.
İşlemci
Ryzen 5 3600.
Öncelikle hepinize selam kısaca başımdan geçen olayı özetleyeyim. 1 hafta kadar önce Resident Evil oynarken bir anda ekranım simsiyah oldu ve geri gelmedi. Bilgisayarı resetlediğim zaman tekrar ekran gelmedi ve bende donanımsal bir zarar mı gördü diye buzzer takıp sırasıyla bütün parçaları denedim. Buzzer 1 uzun 2 kısa bip şeklinde ötüyordu ama ötmeyi hiçbir şekilde kesemedim. En son bilgisayarı televizyona taktığımda görüntü geldi ve monitörün bozulduğunu anladım. Ama sadece monitör bozulmamış ses yongam da yanmış yani şöyle driver var ya da yok fark etmiyor herhangi bir cihaz taktığımda değişik bir cızırtı geliyor. Bilgisayardan ses kıs kapa sustur hiçbiri çalışmıyor 3 çıkıştan da aynı şekilde cızırtı geliyor kasanın ön çıkışları da aynı şekilde. Şimdi asıl sorum şudur sizce anakartı kesinlikle değişmeliyim? Yoksa ALC892 çip alıp üflemeye falan sahip birisine değiştirtmeli miyim? Bu arada anakartımda ALC887 var uyumlu olacağını düşünüyorum bu konuda öngörüşlerinizi ve fikirlerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Denemeniz için yazmadım hocam, sistem büyük ihtimalle PSU yüzünden arızalanmıştır, tekrar aynı sorunları yaşamamanız için kaliteli bir PSU kullanın. Biraz şans işi, birisi kalitesiz marka alır 10 sene sorunsuz kullanabilir ama yine de bu bileşenleri o tarz PSU'lara emanet etmem.

Anladım teşekkür ederim aslında sistem 3 yıllık başlarda benim de aklımdaydı ama gel zaman git zaman önemsizleşti ve öylede kaldı işte akılsız başın ceremesini ayaklar çeker.

Arkadaşlar konum hala güncel. Daha önce böyle bir şey yaşayıp Realtek çipini değiştirmiş ya da bu konulardan yardımcı olabilecek kadar anlayan varsa danışmak için bekliyorum. ALC887 yerine 892 takarsam herhangi bir sıkıntı yaşar mıyım?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı