Çözüldü B450M-S2H sistem termal macun değişimi sonrası açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Honyas59

Femtopat
Katılım
11 Haziran 2021
Mesajlar
13
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar, kasamın termal macun değişimini yaptım. Sadece CPU Fan'ı söktüm ve yerine taktım. Kasanın Power tuşuna bastığım zaman hiçbir tepki vermiyor. Bir tamirciye götürdüm. PSU'da sorun yok, işlemci veya anakart problem var denildi. Anakart teknik servise yolladım, arıza bulunamadı yazmışlar. Eğer sorun CPU'dan kaynaklanıyor ise hiçbir parçanın güç almaması normal mi?

Adsız.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Yetkili servis ile Telefon'dan görüştüm. BIOS yazıp test etmişler görüntü vermiş bana geri yolluyorlar. Sanırım sorun çözülmüş olabilir, eski anakartımda böyle bir sorun oluşmuştu teknik servis yine BIOS yazmıştı ve çalışmıştı. Parça elime ulaşınca test edip buraya yazarım.
Sabah anakart kargo ile geldi sistemi montajladım, çalışır durumda hiçbir sıkıntısı yok aynı sorun 2. defa başıma geliyor, daha önce MSI marka bir anakart aynı sorun yapmıştı teknik servise yollarsanız BIOS yazınca düzeliyor. Aynı sorun başına gelen var ise anakart garantiye yollayabilir.
İşlemciyi yerinden çıkardıysanız, pinlerini yamultmuş olabilirsiniz. Kabloları çıkarıp taktıysanız, yanlış veya eksik takmış olabilirsiniz. İşe yarar mı bilmem ama soğutucuyu çok sıkmış iseniz biraz gevşetin.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı