B450M S2H sistemde "above 4G decoding" ayarı açıldıktan sonra sistem görüntü vermiyor

Eneskonc5

Yoctopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba, herkese iyi akşamlar. Benim bilgisayarımda Gigabyte B450M S2H ve RX 580 2048sp var. BIOS'ta gezerken above 4G decoding diye bir ayar açtım ve kaydettikten sonra bilgisayar görüntü vermemeye başladı. Ekran kartı desteklemiyormuş galiba klavye mouse hariç kasadaki bütün ışıklar yanıyor ancak işlemci fanı 3 saniyede 5 saniyede bir kapanıp açılıyor. Clear CMOS denedim, RAM'ları çıkarttım-taktım denedim, BIOS pilini çıkarttım denedim ama bir türlü düzelmiyor. Bana yardımcı olabilecek biri var mı? Maddi durumum da şu an için çok el verişli değil parça değiştirmek için. Yaşayıp düzelten birisi de bana yardımcı olursa çok minnettar olurum. Bu arada RAM'leri çıkarınca işlemci fanı kapanıp açılmıyor. Şimdiden teşekkürler, iyi akşamlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Klavye ışığı yanıyor mu ekran kartı en son iş ağıda olsa BIOS geçiyorsa klavye ışığı yanması lazım yanmasa BIOS çökmüştür 1 adet flash bellek bul anakartın BIOS içinde yazılımı var onu çalıştır sana farkli ROM verecektir onu flash at sonra anakartın kullanma kılavuzunda BIOS USB görürsün onu algılamış lazım senin anakart flash back yoktur ondan bu şekilde devam ettirmez sonra bana yaz

Anakartın kutusu yok zamanında hazır aldım klavye ışığı yanmıyor ekran hiç gelmiyor

Gigabyte sitesine gir başka bilgisayardan bıos indir inen bios a büyük harflerle GIGABYE.BIN YAZ enter de evet dedikten sonra kullanma kılavuzununda usb bıos bul tak bi süre bekle 3 dk felan eğer olmasa işlem elini koy ısınıyormu bilgi ver bana

Elinizde farklı bir ekran kartı var mı?
maalesef ilk masaüstü bilgisayarım yedek hiç parça yok

Gigabyte sitesine gir başka bilgisayardan bıos indir inen bios a büyük harflerle GIGABYE.BIN YAZ enter de evet dedikten sonra kullanma kılavuzununda usb bıos bul tak bi süre bekle 3 dk felan eğer olmasa işlem elini koy ısınıyormu bilgi ver bana
şuanlık deneyemeyeceğim bilgisayar yok kullanma kılavuzu derken anakartın kutusundan çıkan şeyleri diyorsan kutu yok

Google anakartın modelini yaz anakartın sürücüleri ve bios görüceksin Orda kullanma klavyzuda var kutuya gerek yok açeğer bunları yapmasan birde şuanu dene tüm kabloları çıkar sadece power kablosu ve ekran kablosu takılı kalsın sonra tüm ramleri çıkar tekrartak ama 1 adet çalıştır bekle biraz

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı