Aytuğ
Megapat
Daha fazla
Merhaba, yaklaşık 2 ay önce aşağıda özelliklerini yazdığım sistemi topladım. Yalnız ilk defa sistem topladığım için ve ne kadar doğru bilmediğim için işlemci fanını CPU_FAN kısmına taktım ve geri kalan 3 ön, 1 egzoz fanını da çoklayıcı yardımıyla anakart üzerindeki SYS_FAN kısmına taktım.
Yalnız sistem bu şekilde işlem boşa, Chrome'da falan gezerken ekran kartı 55, işlemci 50, anakart üzerindeki VRM gibi parçalar 50 derecede çalışıyor. Fan hızlarına baktığımda 1500-200 gibi sürekli git gel yapıyorlar. Acaba anakarta tek girişe 4 fan taktığım için fanlara yeterli güç mü gitmiyor? PSU'ya bağlamak istersem bir kısmını, nasıl bir yol izlemeliyim? Kasada 4 fan var, anakartta ise boşta sadece 1 SYS_FAN var.
Sistemim:
Ryzen 5 3600 işlemci.
Galax RTX 2060 ekran kartı.
Gigabyte B450M S2H anakart.
2x8 HyperX 3200MHz CL16 RAM.
Corsair Spec Delta RGB 550W.
Yalnız sistem bu şekilde işlem boşa, Chrome'da falan gezerken ekran kartı 55, işlemci 50, anakart üzerindeki VRM gibi parçalar 50 derecede çalışıyor. Fan hızlarına baktığımda 1500-200 gibi sürekli git gel yapıyorlar. Acaba anakarta tek girişe 4 fan taktığım için fanlara yeterli güç mü gitmiyor? PSU'ya bağlamak istersem bir kısmını, nasıl bir yol izlemeliyim? Kasada 4 fan var, anakartta ise boşta sadece 1 SYS_FAN var.
Sistemim:
Ryzen 5 3600 işlemci.
Galax RTX 2060 ekran kartı.
Gigabyte B450M S2H anakart.
2x8 HyperX 3200MHz CL16 RAM.
Corsair Spec Delta RGB 550W.
Son düzenleyen: Moderatör: