B450M S2H ve R5 2600X voltaj ayarı yapmak

Yer
Saratov
Arkadaşlar bir türlü bulamadım voltaj ayarını. CBP'yi kapattım ama performans düşüşü oldumu bilmiyorum hiç dikkat etmedim, bu yüzden voltajı sabitlemek istiyorum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videoda anlatılanları yaptım, CBP kapattım, işlemcim 4,2 GHz turbo boost destekliyor, tam performans alamıyor gibi hissediyorum. Aynı anakarta sahip arkadaşlar fotoğrafını atabilir mi voltaj ayarının?

Ayrıca kasanın yan kapağını açık kullanmak ne kadar mantıklı? Carbide Spec delta.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar bir türlü bulamadım voltaj ayarını. CBP'yi kapattım ama performans düşüşü oldumu bilmiyorum hiç dikkat etmedim, bu yüzden voltajı sabitlemek istiyorum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videoda anlatılanları yaptım, CBP kapattım, işlemcim 4,2 GHz turbo boost destekliyor, tam performans alamıyor gibi hissediyorum. Aynı anakarta sahip arkadaşlar fotoğrafını atabilir mi voltaj ayarının?

Ayrıca kasanın yan kapağını açık kullanmak ne kadar mantıklı? Carbide Spec delta.

Herkese merhaba arkadaşlar AMD Ryzen 5 3600 işlemciye sahibim ve B450M S2H anakartım var. Sizin gibi benim de gibi işlemcı sıcaklık probleminiz var ise umarım yardımcı olabilirim. Neden böyle bir konu açtım çünkü Gigabyte B450M S2H ile voltaj düşürme ile ilgili herhangi bir bilgiye ulaşamadım neyse konumuza dönelim ve yüksek sıcaklık derdinden kurtlun. Hepsini adım adım göstereceğim öncelikle BIOS sürümünüz güncel değil ise lütfen güncelleyiniz :D.
1-önelikle BIOS'a giriyoruz ve karşımıza böyle bir menü geliyor.

Eki Görüntüle 620518

2-Gelişmiş de-değilim ayarlarına giriş yapıyoruz.

Eki Görüntüle 620519

Dinamik v Core (dvıd) sizde Auto yazıyordur klavyeden + ve - tuşlarına basarak bunu +0.114'de ayarlıyoruz ve voltaj düşürme işlemi tamamdır.
3-Frekans ayarını 4.20 GHz ayarlamak için çevre birimleri menüsüne geliyoruz ve AMD CBS yazan yere giriş yapıyoruz.

Eki Görüntüle 620522

4- AMD CBS girdikten sonra performans ayarlarına giriş yapıyoruz.

Eki Görüntüle 620523

5- Custom Core pstates menüsü karşımıza çıkıyor yine o menüye giriş yapıyoruz.

Eki Görüntüle 620524

6- Giriş yaptıktan sonra karşımıza bir uyarı metni çıkıyor accept deyip onaylıyoruz.

Eki Görüntüle 620526

7-Custom psatate0 enter yapıp Custom'u seçiyoruz ve pstate0 freq (MHz) ayarını 4200 olarak ayarlıyorsunuz.

Eki Görüntüle 620528

F10 tuşuna basıp kaydet ve çık diyoruz işlem tamamdır arkadaşlar stress testine sokup test edebilirsiniz ben 90 -95 dercelerden %100 yükte 68 derecelere düştüm umarım size faydası dokunur yardımcı olabildiysem ne güzel :D.

Eki Görüntüle 620532

1.20 olması lazım ghz sabitlemen gerek ama
Bilgim yokta daha detaylı anlatır mısın? GHz sabitlemek derken? İşlemcim 4.2 GHz'a kadar turbo ile çıkabiliyor, ben bu işlemciden tam verim almak istiyorum, sıcaklık olmadan. Voltaj ayarını bir türlü bulamadım kaç vereceğim falan, biraz detaylı anlatır mısın? Bozmak istemiyorum bir şeyi.

Bilgim yokta daha detaylı anlatır mısın? GHz sabitlemek derken? İşlemcim 4.2 GHz'a kadar Turbo ile çıkabiliyor, ben bu işlemciden tam verim almak istiyorum, sıcaklık olmadan. Voltaj ayarını bir türlü bulamadım kaç vereceğim falan, biraz detaylı anlatır mısın? Bozmak istemiyorum bir şeyi.

Bak şimdi otomatik modda işlemci 4.2 GHz hıza çıktığında işlemciye 1.4 Volt falan veriyor bu değer biraz yüksek ve fazla ısınmaya sebebiyet veriyor biz bunu 4.2 GHz'e sabitleyip voltajı düşürebildiğiz kadar düşürmeye çalışıyoruz ki işlemci fazla ısınmasın çünkü ısınırsa performans kaybı yaşarsın ne kadar az ısınırsa o kadar iyi attığım resimlerde hepsi mevcut voltaj düşürdükten sonra test et istersen voltajı biraz daha düşürebilirsin sana bağlı.

Bak şimdi otomatik modda işlemci 4.2 GHz hıza çıktığında işlemciye 1.4 Volt falan veriyor bu değer biraz yüksek ve fazla ısınmaya sebebiyet veriyor biz bunu 4.2 GHz'e sabitleyip voltajı düşürebildiğiz kadar düşürmeye çalışıyoruz ki işlemci fazla ısınmasın çünkü ısınırsa performans kaybı yaşarsın ne kadar az ısınırsa o kadar iyi attığım resimlerde hepsi mevcut voltaj düşürdükten sonra test et istersen voltajı biraz daha düşürebilirsin sana bağlı.
Yani 0.114 ideal bir değer? Sırasıyla sorayım, CBP kapalı okay. Voltaj ayarını Dinamik V Core kısmından + tuşuna basıp 0.114 arttırıyoruz, okay. Custom Core Pstates kısmını Custom yapıp 4200 Mhz ayarlıyoruz. Başka yapmam gereken bir şey var mı?

Yani 0.114 ideal bir değer? Sırasıyla sorayım, CBP kapalı okay. Voltaj ayarını dinamik v Core kısmından + tuşuna basıp 0.114 arttırıyoruz, okay. Custom Core pstates kısmını Custom yapıp 4200 MHz ayarlıyoruz. Başka yapmam gereken bir şey var mı?

PC'yi test edip sıcaklık değerlerini kontrol etmen yeterli sıcaklık hala çok yüksek ise voltajı biraz daha düşürebilirsin.

PC'yi test edip sıcaklık değerlerini kontrol etmen yeterli sıcaklık hala çok yüksek ise voltajı biraz daha düşürebilirsin.
AMD CBS ayarlarında performance diye bir yer yok bende. Pstatecor bilmem ney yazıyor 7 tane var Pstate0'ı değiştiremiyorum, frequency 3600 yazıyor ama değiştirilmiyor.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı