B450M SH2 ile RAM uyumluluğunu nasıl test edebilirim?

Flanqus

Megapat
Daha fazla  
Selamlar dostlar; nasipse salı günü PC parçalarım geliyor. RAM ile anakartımın uyumlu olmamasından süpheliyim. Sistemi topladığım da RAM'lerin anakart ile uyumlu olup olmadığını hangi testleri yaparak anlayabilirim?

Ryzen 5 3600.
Gigabyte B450M S2H.
Team t-Force Vulkan Z (1x16) 16 GB RAM. (2 Adet)

Anakartın uyumluk bellek listesinde yok.

Son düzenleme:
Selamlar dostlar; nasipse salı günü PC parçalarım geliyor. RAM ile anakartımın uyumlu olmamasından süpheliyim. Sistemi topladığım da RAM'lerin anakart ile uyumlu olup olmadığını hangi testleri yaparak anlayabilirim?

Ryzen 5 3600.
Gigabyte B450M S2H.
Team t-Force Vulkan Z (1x16) 16 GB RAM. (2 adet)

Aynı anakart bende var 2x8 G.Skill RAM kullanıyorum 3600 MHz en son desteklediği ama ilk başta 2133 açıcak her anakartta olduğu gibi onu XMP ile 3600 yapacaksın orada disabled yazar XMP ona basıp profile 1'i seçip F10 yapacaksın bu kadar.

Aynı anakart bende var 2x8 G.Skill RAM kullanıyorum 3600 MHz en son desteklediği ama ilk başta 2133 açıcak her anakartta olduğu gibi onu XMP ile 3600 yapacaksın orada disabled yazar XMP ona basıp profile 1'i seçip F10 yapacaksın bu kadar.
Hocam benimkiler 3000 Mhz. O konuda hiç şüphem yok ama anakartım ile RAM'lerim uyumlu olur mu ondan şüpheliyim. Bunu nasıl test edebilirim. Uyumlu değilse iade süreleri bitmeden iade edicem çünkü.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı